Witold Kepinski - 30 augustus 2024

Fortinet versterkt SASE-oplossing met AI en soevereiniteit

Fortinet, speler in cybersecurity, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn Unified SASE-oplossing verder heeft uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Deze omvatten onder andere soevereine SASE en generatieve AI (GenAI). Met deze toevoegingen biedt Fortinet organisaties een nog completere en flexibeler oplossing voor het beveiligen van hun netwerken in een steeds complexere wereld.

Fortinet versterkt SASE-oplossing met AI en soevereiniteit image

Een geïntegreerde SASE-oplossing

In tegenstelling tot veel andere SASE-oplossingen op de markt, die vaak gefragmenteerd zijn en uit meerdere losse componenten bestaan, biedt Fortinet een volledig geïntegreerde oplossing. Dit betekent dat alle aspecten van SASE, van SD-WAN tot cloud-gebaseerde beveiliging, worden beheerd vanuit één centrale console. Dit vereenvoudigt de implementatie, het beheer en biedt een beter overzicht van de beveiligingsstatus van het netwerk.

Soevereine SASE voor meer controle

Met de toenemende hoeveelheid gevoelige data die organisaties verwerken, is het belang van gegevensbescherming en -soevereiniteit groter dan ooit. Fortinet's nieuwe soevereine SASE-oplossing geeft organisaties meer controle over waar en hoe hun data wordt verwerkt. Bedrijven kunnen zelf bepalen waar de dataverwerking plaatsvindt, bijvoorbeeld in een eigen datacenter of in een datacenter van een partner.

GenAI voor slimmer beheer

De integratie van generatieve AI in Fortinet's Secure SD-WAN maakt het beheer van het netwerk nog efficiënter. Met behulp van AI kunnen IT-teams sneller problemen oplossen, configuraties aanpassen en de prestaties van het netwerk optimaliseren.

Andere belangrijke verbeteringen

Naast soevereine SASE en GenAI heeft Fortinet ook andere nieuwe functionaliteiten aan zijn Unified SASE-oplossing toegevoegd, waaronder:

  • Remote browser isolation: Beschermt gebruikers tegen online bedreigingen door het isoleren van webverkeer.
  • Verbeterde prestaties van on-demand full mesh netwerken: Voor een betrouwbaardere en veerkrachtige verbinding.
  • SCIM-ondersteuning: Stroomlijnt de integratie met identity providers.
  • Verbeterde Universal ZTNA: Voor eenvoudiger en veiliger toegang tot applicaties.

Wat betekent dit voor organisaties?

Met de uitgebreide SASE-oplossing van Fortinet kunnen organisaties:

  • Hun netwerk beter beveiligen: Dankzij geavanceerde beveiligingsfuncties en een geïntegreerde aanpak.
  • Meer controle over hun data hebben: Met soevereine SASE.
  • Het beheer van hun netwerk vereenvoudigen: Dankzij AI en automatisering.
  • Beter voldoen aan compliance-eisen: Door de mogelijkheid om aan te passen aan specifieke regelgevingen.

Conclusie

Fortinet zet met deze nieuwe ontwikkelingen een belangrijke stap in het verder verbeteren van zijn Unified SASE-oplossing. Door het combineren van geavanceerde beveiligingstechnologieën met AI en een sterke focus op gegevensbescherming, biedt Fortinet organisaties een krachtig platform om hun netwerken te beveiligen en te optimaliseren.

Kom meer te weten tijdens de Fortinet Unified SASE Summit

Fortinet organiseert op 10 oktober een Unified SASE Summit getiteld “SASE Meets AI: Transform a Secure Hybrid World”. Deelnemers krijgen een exclusief inkijkje in de toekomst van SASE en de manier waarop deze technologie een nieuwe invulling geeft aan de beveiliging van hybride werken. Aan bod komen inzichten van experts van Google Cloud en ervaringen van klanten van Fortinet. Daarnaast zullen deelnemers ook inzichten krijgen van Gartner-experts.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!