Wouter Hoeffnagel - 30 augustus 2024

Koninklijke Marechaussee kampt opnieuw met ICT-problemen

De Koninklijke Marechaussee kampt momenteel met ICT-problemen, waardoor het geen noodpaspoorten uitgeven. De problemen houden naar verluid verband met de storing van eerder deze week.

Koninklijke Marechaussee kampt opnieuw met ICT-problemen image

Dit maakt de Koninklijke Marechaussee bekend op X. De Marechaussee is momenteel niet telefonisch bereikbaar. Ook kunnen dus geen noodpaspoorten worden verstrekt. Het roept mensen op niet naar een van de uitgiftepunten te komen, aangezien dat geen zin heeft. Er wordt gewerkt aan een oplossing, maar het is onduidelijk wanneer de problemen zijn opgelost.

Verband met eerdere storing

Eerder deze week hadden diverse overheidsdiensten waaronder de Marechaussee last van een omvangrijke IT-storing. Staatssecretaris Tuinman van Defensie meldt aan de NOS dat de problemen die nu spelen voortkomen uit deze eerdere storing. De afgelopen dagen zijn uitgevallen systemen herstart, maar dat leidt bij de Marechaussee tot problemen.

De storing van eerder deze week had te maken met een softwarefout in IT-netwerken van Defensie, waarvan ook diverse overheidsorganisaties gebruik maken. Door de storing was onder meer het C2000- en P2000-netwerk van hulpdiensten niet bereikbaar, kon het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) geen updates uitsturen en was het vliegverkeer op Eindhoven Airport ontregeld. Andere organisaties die toen zijn getroffen lijken nu vooralsnog geen problemen te ondervinden.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!