Witold Kepinski - 31 augustus 2024

Intel overweegt drastische maatregelen om concurrentie positie te verstevigen

Intel, de Amerikaanse chipgigant, staat voor een cruciale beslissing. Onder druk van de toenemende concurrentie in de chipindustrie en tegenvallende financiële resultaten, overweegt het bedrijf drastische maatregelen. Volgens berichten in de Amerikaanse media zouden fusies, overnames of zelfs het afsplitsen van bepaalde divisies, zoals de gieterij, op tafel liggen.

Intel overweegt drastische maatregelen om concurrentie positie te verstevigen image

Intel heeft de afgelopen tijd te kampen gehad met een aantal uitdagingen. De groei van de pc-markt stagneert en concurrenten als AMD en Nvidia hebben sterk terrein gewonnen. Daarnaast heeft Intel moeite om te concurreren met Aziatische chipfabrikanten zoals TSMC en Samsung.

Om de concurrentiepositie te versterken, heeft Intel al eerder grote kostenbesparingen aangekondigd, waaronder duizenden banenverlies. Toch lijken deze maatregelen niet voldoende om het tij te keren.

Een mogelijke splitsing van Intel zou grote gevolgen kunnen hebben voor de hele sector. Het zou kunnen leiden tot een nog grotere versnippering van de markt en nieuwe kansen creëren voor kleinere spelers. Voor werknemers zou een reorganisatie kunnen betekenen dat ze op zoek moeten naar een nieuwe baan.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!