Witold Kepinski - 02 september 2024

Atlassian en Rewatch bundelen krachten voor slimme vergaderoplossingen

Atlassian, een bedrijf op het gebied van samenwerkingssoftware, heeft bekendgemaakt dat het Rewatch heeft overgenomen. Rewatch, een platform dat kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om virtuele vergaderingen te optimaliseren, wordt geïntegreerd in Loom, Atlassian’s videocommunicatietool.

Atlassian en Rewatch bundelen krachten voor slimme vergaderoplossingen image

Door deze overname kunnen gebruikers van Loom nu profiteren van een AI-gestuurde vergaderassistent die automatisch vergaderingen opneemt, aantekeningen maakt, actiepunten identificeert en deze vervolgens deelt met de deelnemers. Dit maakt het mogelijk om vergaderingen efficiënter te maken en de productiviteit te verhogen.

Belangrijkste voordelen:

  • Automatische vergaderopnames: De AI-assistent neemt vergaderingen automatisch op, zelfs als de gebruiker zelf niet aanwezig is.
  • Geautomatiseerde aantekeningen en actiepunten: De assistent genereert gedetailleerde aantekeningen en identificeert de belangrijkste actiepunten met verantwoordelijken en deadlines.
  • Doorzoekbare transcripten: Deelnemers kunnen de transcripten doorzoeken om specifieke informatie te vinden.
  • Integratie met andere Atlassian-producten: De gegenereerde aantekeningen en actiepunten worden automatisch gesynchroniseerd met andere Atlassian-tools zoals Jira en Confluence.

Meer efficiënte vergaderingen

Volgens onderzoek van Atlassian vindt meer dan tweederde van de werknemers dat vergaderingen niet effectief zijn. Met de integratie van Rewatch wil Atlassian hier verandering in brengen door vergaderingen productiever en efficiënter te maken. Door automatisering van taken zoals aantekeningen maken en actiepunten vastleggen, kunnen deelnemers zich beter concentreren op de inhoud van de vergadering.

Beschikbaarheid

De nieuwe functies, waaronder de AI-gestuurde vergaderassistent, zullen de komende kwartalen beschikbaar komen als onderdeel van het Loom-platform.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!