Witold Kepinski - 31 augustus 2024

Coolblue versnelt expansie in Duitsland met grootschalige investeringen

Coolblue, de bekende Nederlandse webwinkel, zet fors in op groei in Duitsland. De komende jaren opent de retailer maar liefst 36 nieuwe winkels en 9 bezorgdepots aan de overkant van de grens. Om deze ambitieuze plannen te realiseren, investeert Coolblue meer dan 150 miljoen euro.

Coolblue versnelt expansie in Duitsland met grootschalige investeringen image

Naast de fysieke uitbreiding, gaat Coolblue ook hard aan de slag om de naamsbekendheid in Duitsland te vergroten. Hiervoor worden meer dan 1500 nieuwe medewerkers aangetrokken. "We zien namelijk nu al dat onze Duitse klanten de meest tevreden klanten zijn en het meeste terugkomen", aldus Pieter Zwart, oprichter en CEO van Coolblue. "Duitsland is dus nu ook al het land met de snelste groei binnen Coolblue."

Financiering

De benodigde financiering voor deze grootschalige expansie wordt deels opgehaald via een nieuwe investeringsronde. Bestaande aandeelhouder HAL neemt daarbij een belang van 7,5% over van Pieter Zwart.

Snelle groei

Coolblue heeft al een stevige voet aan de grond in Duitsland en ziet daar veel potentie. De Duitse elektronicamarkt is vijf keer zo groot als de Nederlandse markt. Om aan de groeiende vraag te voldoen, opent Coolblue nog dit jaar winkels in Frankfurt en Dortmund en wordt er in het vierde kwartaal een nieuw distributiecentrum in Hamm geopend.

Cijfers:

  • Investeringen: Meer dan 150 miljoen euro
  • Nieuwe winkels: 36
  • Nieuwe bezorgdepots: 9
  • Nieuwe medewerkers: Meer dan 1500
  • Huidig aantal medewerkers in Duitsland: 307
Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!