Witold Kepinski - 02 september 2024

AWS lanceert Parallel Computing Service voor snellere HPC workloads

Amazon Web Services (AWS) heeft AWS Parallel Computing Service (AWS PCS) aangekondigd, een nieuwe beheerde service die het voor klanten gemakkelijker maakt om high-performance computing (HPC) clusters op te zetten en te beheren.

AWS lanceert Parallel Computing Service voor snellere HPC workloads image

Met deze service kunnen bedrijven en onderzoeksinstellingen hun complexe simulaties en berekeningen sneller en efficiënter uitvoeren op de schaalbare infrastructuur van AWS.

Vereenvoudigd HPC

AWS PCS is gebouwd op de populaire Slurm-scheduler en biedt een volledig beheerde omgeving voor HPC-werkbelastingen. Klanten kunnen eenvoudig clusters creëren en beheren via de AWS Management Console, AWS SDK en AWS CLI. Hierdoor hoeven ze zich geen zorgen te maken over onderliggende infrastructuur en kunnen ze zich concentreren op hun wetenschappelijke of technische taken.=, aldus AWS.

Oplossing voor een bestaande behoefte

AWS PCS is een logische volgende stap na de introductie van AWS ParallelCluster in 2018. Terwijl ParallelCluster een open-source tool is die klanten meer controle geeft over hun HPC-omgeving, biedt PCS een volledig beheerde oplossing voor klanten die op zoek zijn naar een nog eenvoudigere manier om HPC-werkbelastingen uit te voeren.

Toepassingen:

  • Wetenschappelijk onderzoek: Simulaties, data-analyse, machine learning
  • Engineering: Productontwikkeling, simulaties
  • Financiële sector: Risicoanalyse, portefeuilleoptimalisatie

Conclusie

Met de lancering van AWS PCS zet Amazon Web Services opnieuw een belangrijke stap op het gebied van high-performance computing. Door het vereenvoudigen van het opzetten en beheren van HPC-clusters, stelt AWS bedrijven en onderzoeksinstellingen in staat om hun meest veeleisende workloads sneller en efficiënter uit te voeren.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!