Witold Kepinski - 31 augustus 2024

NetApp start fiscaal jaar 2025 sterk

NetApp, speler in intelligente data-infrastructuur, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van het fiscaal gebroken boekjaar 2025, dat eindigde op 26 juli 2024. De omzet steeg met 8 procent naar 1,54 miljard dollar. De nettowinst steeg naar 248 miljoen dollar.

NetApp start fiscaal jaar 2025 sterk image

Het bedrijf rapporteerde een sterke groei van de omzet en een recordhoogte voor zowel de operationele marge als de winst per aandeel.

Financiële hoogtepunten:

  • Omzetgroei: De netto-omzet steeg met 8% ten opzichte van het vorige jaar tot 1,54 miljard dollar.
  • Sterke groei hybride cloudsegment: Het hybride cloudsegment, dat goed is voor het grootste deel van de omzet, liet een groei zien van 8%.
  • All-flash array: De jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) van all-flash arrays steeg met 21%.
  • Winstgevendheid: Zowel de GAAP- als de non-GAAP-winst per aandeel stegen significant ten opzichte van het voorgaande jaar.
  • Sterke kaspositie: NetApp heeft een solide kaspositie met 3,02 miljard dollar aan het einde van het kwartaal.

Momentum

"We zijn FY25 op een hoogtepunt begonnen, met een sterke omzetgroei en records voor de operationele marge en winst per aandeel in het eerste kwartaal. Deze resultaten zijn een bewijs van onze sterke uitvoering in een aanhoudend onzekere macro-economische omgeving, ons onwrikbare vertrouwen in de klantvoordelen van het zeer gedifferentieerde NetApp intelligente data-infrastructuurplatform en ons gedisciplineerde management van de onderneming ", aldus George Kurian, CEO. " Ik heb er vertrouwen in dat we van dit momentum kunnen profiteren, terwijl we nieuwe marktkansen aanpakken, onze leiderschapspositie in bestaande markten uitbreiden en steeds meer waarde leveren voor al onze stakeholders ."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!