Witold Kepinski - 05 september 2024

Quadero en Dynatrace bundelen krachten

Quadero kondigt een samenwerking aan met Dynatrace, speler op het gebied van unified observability en security, waardoor gezamenlijke klanten meer grip en controle krijgen op hun processen. Dankzij deze samenwerking kunnen klanten processen, applicaties en bijbehorende infrastructuur als samenhangend geheel inzichtelijk krijgen, verbanden ontdekken en visualiseren, het geheel beschermen en proactief onderhouden.

Quadero en Dynatrace bundelen krachten image

Eén van de grootste uitdagingen voor bedrijven in alle sectoren is het inzichtelijk maken van en sturen op bedrijfsprocessen, het applicatielandschap en bijbehorende technische componenten. Dat komt vooral door de complexiteit van infrastructuur en de snelheid van verandering. Dit maakt bedrijven afhankelijker van data en automatisering voor het realiseren van bedrijfsdoelstellingen, maar ook om te voldoen aan wet- en regelgeving. Dankzij de samenwerking tussen Quadero en Dynatrace kunnen klanten processen en data aan elkaar koppelen. Dat zorgt voor technologische inzichten, waarbij onderlinge verbanden geanalyseerd en gevisualiseerd worden door de oplossing van Dynatrace. Quadero vertaalt deze technologische inzichten vervolgens naar bedrijfsinzichten.

Waarde uit technologie halen

Het antwoord op veel uitdagingen is vaak het aanschaffen van meer technologie. Quadero helpt bedrijven om de waarde juist uit de al aanwezige technologie te halen. Het Dynatrace-platform biedt klanten nauwkeurig inzicht in de prestaties van applicaties, (micro)services en infrastructuur. Quadero helpt gezamenlijke klanten om inzichten uit het Dynatrace-platform optimaal te benutten door deze in context te plaatsen. Het maakt daarbij gebruik van data uit infracomponenten zoals servers, firewalls, switches en (edge)locaties zoals datacenters. Ook ondersteunt Dynatrace beheerprocessen, bijvoorbeeld door geautomatiseerd de configuratie-database (CMDB) te vullen in ServiceNow, Topdesk of andere servicemanagement-applicaties. Zo helpen Dynatrace en Quadero klanten bij het creëren van inzicht in hun digitale landschap en maken zij het mogelijk om te kunnen sturen op de bijdrage aan het bedrijfsresultaat.

Dwight Maanster (foto), Regional Director Benelux bij Dynatrace, zegt: “We zijn erg verheugd over de samenwerking met Quadero. Door deze samenwerking kunnen klanten hun grenzen blijven verleggen op het gebied van innovatieve digitale ervaringen en diensten. Dankzij de inzet van ons platform en de diensten van Quadero krijgen klanten niet alleen diepgaand inzicht in de technologische aspecten, maar kunnen ze dit ook vertalen naar zakelijke resultaten, wat een enorme meerwaarde biedt. Hierdoor kunnen organisaties met vertrouwen hun services naar de cloud migreren en sneller dan ooit transformeren.”

Cloud

Dankzij integraties met alle grote cloud providers, waaronder Microsoft Azure, Google Cloud Platform en AWS, evenals de nieuwste cloud-native technologieën en architecturen, waaronder Red Hat OpenShift, ServiceNow en Kubernetes, is het Dynatrace-platform speciaal gebouwd voor de huidige dynamische hybride multi-cloudomgevingen. De diensten van Quadero zijn daarop een perfecte aanvulling vanwege het geboden inzicht in de bedrijfsprocessen.

“Dynatrace biedt ons een innovatief platform om inzicht te krijgen in de complexe en steeds meer samenhangende IT-oplossingen. Het geeft inzicht in de verschillende applicaties en onderliggende infrastructuurcomponenten die organisaties in hun IT-omgeving hebben. Met onze expertise over ketendenken en regievoering kunnen we – in combinatie met informatie van de klant – de inzichten vanuit Dynatrace koppelen aan bedrijfsprocessen. Quadero heeft gekozen voor Dynatrace vanwege de expertise in observability en geautomatiseerde inzichten om complexe IT-omgevingen inzichtelijk te maken. De technologie van Dynatrace en nieuwe mogelijkheden van zijn data lakehouse ‘Dynatrace Grail’ sluiten uitstekend aan bij de datagerichte aanpak van Quadero”, aldus Roeland Vermeulen, managing partner bij Quadero.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!