Witold Kepinski - 04 september 2024

ESC Groep heeft SDP Retail overgenomen

De ESC Groep, een speler in Microsoft Dynamics 365 Business Central en moderne werkplekken, heeft bekendgemaakt dat het SDP Retail heeft overgenomen. Met deze overname versterkt de ESC Groep haar expertise in de retailsector en breidt ze haar geografische bereik uit naar Frankrijk.

ESC Groep heeft SDP Retail overgenomen image

SDP Retail, een gevestigde waarde in de Belgische retailmarkt, brengt bijna 40 jaar ervaring en een uitgebreid netwerk van klanten met zich mee. Het bedrijf is gespecialiseerd in kassa- en ERP-software en heeft een sterke reputatie opgebouwd voor haar snelle en efficiënte oplossingen.

De overname van SDP Retail is een logische volgende stap voor de ESC Groep. Beide bedrijven werken al enkele jaren samen in de joint venture Dynavision, waar ze gespecialiseerde uitbreidingen voor Dynamics 365 Business Central ontwikkelen. Door de krachten te bundelen, kunnen ze nu een nog breder scala aan diensten aanbieden aan hun klanten.

Met de toevoeging van SDP Retail telt de ESC Groep nu meer dan 550 technologiespecialisten en behaalt ze een geconsolideerde omzet van meer dan 100 miljoen euro. De groep is actief in België, Nederland en Frankrijk, en heeft ook ontwikkelingsafdelingen in Spanje en Argentinië.

Focus op de klant 

Voor de klanten van SDP Retail betekent deze overname een naadloze overgang en toegang tot een nog breder scala aan diensten en expertise. Ze kunnen rekenen op de voortzetting van de vertrouwde producten en diensten, aangevuld met nieuwe mogelijkheden die de ESC Groep biedt.

“De toetreding van SDP Retail tot de ESC Groep is een doordachte keuze”, aldus Jan Hofman, CEO van de ESC Groep. “We kenden elkaar al goed en zullen nu onze krachten en portfolio’s combineren om onze klanten nog beter van dienst te zijn.”

Toekomstvisie 

Met deze overname positioneert de ESC Groep zich als een van de belangrijkste spelers in de Europese IT-markt. De groep biedt een uitgebreid portfolio aan oplossingen, waaronder Microsoft Dynamics 365, Exact ERP, cybersecurity, IT-beheer en AI.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!