Wouter Hoeffnagel - 05 september 2024

Proofpoint maakt end-to-end framework voor informatiebeveiliging beschikbaar

Proofpoint brengt een partnervriendelijk end-to-end framework voor informatiebescherming uit. Het framework biedt organisaties toegang tot expertise en benchmarkgegevens uit de sector. Ook biedt het ondersteuning ibj het ontwerpen, implementeren en volwassen maken van Data Loss Prevention (DLP) programma's.

Proofpoint maakt end-to-end framework voor informatiebeveiliging beschikbaar image

Slechts 38% van de organisaties geeft volgens onderzoek van Proofpoint aan dat ze over een ‘volwassen’ DLP-programma beschikken. Organisaties met complexe behoeften zoeken tegenwoordig naar uitgebreidere oplossingen die verder reiken dan de traditionele DLP-maatregelen. De branche had vooralsnog geen praktisch kader dat de uitdagingen van het implementeren van een DLP-programma in een snel veranderend landschap met datarisico's via meerdere kanalen, aanpakt.

Mensgerichte benadering

Het op NIST-geïnspireerde framework van Proofpoint (gebaseerd op principes die beschreven staan in NIST 800-53, r5) biedt een mensgerichte benadering van information protection. Daarnaast biedt het een CISO Visualisation Workshop, een verdiepende en begeleide oefening voor organisaties die een DLP-programma van hoge kwaliteit willen implementeren. Gecertificeerde partners van Proofpoint kunnen met het framework klanten helpen bij het identificeren van kritieke volwassenheidstekorten en het evalueren van benchmarking ten opzichte van branchegenoten. Ook kunnen ze een strategie en tijdlijn vaststellen voor het prioriteren en aanpakken van de gevolgen op basis van de analyse en aanbevelingen van Proofpoint.

Het raamwerk biedt onder meer:

Planning, zichtbaarheid en rule setting:

  • In-depth assessment van de volwassenheid van het DLP-programma
  • Benchmarking met branchegenoten
  • Begeleid programmaontwerp en aanbevelingen voor implementatie
  • Zichtbaarheid van gedrag en inhoud ten behoeve van rule-setting

Preventie en adaptieve respons:

  • Onderzoeken van nieuwe exfiltratie- en dreigingstactieken met effect assessments
  • Afstemming van regels en beleid voor optimale detectie en databescherming
  • Op AI-gebaseerde SOC-mogelijkheden voor het optimaliseren van analyse en onderzoek van gebeurtenissen, escalatie van incidenten en respons

Metriek en governancerapportage:

  • Dagelijkse systeemcontroles en monitoring
  • Directierapportage en documentatie van resultaten

'Data gevaar door menselijk gedrag'

“Tegenwoordig loopt data gevaar door menselijk gedrag”, zegt Rohit Dixit, Executive Vice President en Chief Customer Officer bij Proofpoint. “De opkomst van de grenzeloze werkplek vergroot voor de meeste organisaties de complexiteit van het leveren van een modern, adaptief, risicogebaseerd DLP-programma drastisch. Proofpoint’s framework en mensgerichte benadering van informatiebescherming bouwt voort op tientallen jaren ervaring en expertise in het plannen en uitvoeren van op maat gemaakte DLP-programma's die de grootste organisaties wereldwijd beschermen. Klanten kunnen nu hun DLP-programma verder ontwikkelen terwijl hun team wordt ondersteund door experts die de Proofpoint-technologie als geen ander kennen.”

Proofpoint demonstreert het framework en de CISO Visualisation Workshop tijdens Proofpoint’s Protect, een evenementenserie van het bedrijf, wat start op 10 september in New York.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!