Wouter Hoeffnagel - 05 september 2024

Martin Frederik benoemd tot Country Manager Benelux bij Snowflake

Snowflake benoemt Martin Frederik (foto) tot Country Manager voor Nederland, België en Luxemburg. In deze rol gaat hij het lokale Snowflake-team leiden, met als doel het bevorderen van de groei van Snowflake in de regio.

Martin Frederik benoemd tot Country Manager Benelux bij Snowflake image

Frederik beschikt over veel ervaring in klantgerichte functies bij bedrijven zoals Accenture, EMC en meest recent VMware. Na het verlaten van Accenture werkte hij tien jaar bij VMware, waar hij leiding gaf aan de grootzakelijke commerciële organisatie in Nederland. Hij rondde een doctoraal Informatiekunde af aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar zijn interesse in datawarehousing is ontstaan.

'Het maximale halen uit data'

"De kans om mijn fascinatie in de mogelijkheden die data en AI voor onze klanten bieden te combineren met mijn ervaring in het leiden van klantgerichte organisaties hebben me enthousiast gemaakt om de rol als leider van Snowflake Benelux te accepteren," aldus Martin Frederik, Country Manager Benelux bij Snowflake. "Ik ben vastberaden om onze klanten en hun datanetwerk te helpen het maximale uit hun data te halen, zodat enterprise AI gemakkelijk, efficiënt en betrouwbaar wordt, en om iedereen toegang te geven tot data, applicaties en AI."

Snowflake ondersteunt diverse lokale klanten om meer waarde uit hun data te halen, in sectoren zoals de financiële dienstverlening, de publieke sector, telecom en retail, waaronder Picnic, Toyota Motor Europe en Booking.com. Tijdens het jaarlijkse Summit-event in juni in San Francisco kondigde Snowflake verschillende nieuwe AI-ontwikkelingen aan waarmee organisaties eenvoudiger en efficiënter geavanceerde AI- en machine learning-oplossingen kunnen ontwikkelen en implementeren. Deze ontwikkelingen verhogen de interoperabiliteit en flexibiliteit van hun data-infrastructuur en maximaliseren de waarde die ze uit hun data halen, terwijl tegelijkertijd de beveiliging, governance en controle worden gewaarborgd.

"Ons AI-portfolio, inclusief Snowflake Cortex en Document AI, bouwt voort op onze oorspronkelijke waardepropositie om klanten te helpen toegang te krijgen tot en inzicht te krijgen in hun data," meldt Frederik. "We benaderen AI van begin tot eind, waarbij we zorgen voor kwaliteit en governance om de veel voorkomende obstakels en uitdagingen aan te pakken die onze klanten tegenkomen, van open-source data-opslag tot de productie van AI-gestuurde applicaties."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!