Witold Kepinski - 05 september 2024

Palo Alto Networks neemt QRadar SaaS activa van IBM definitief over

Palo Alto Networks, een speler op het gebied van cybersecurity, heeft bekendgemaakt dat het de overname van de QRadar Software as a Service (SaaS) activa van IBM heeft afgerond.

Palo Alto Networks neemt QRadar SaaS activa van IBM definitief over image

Deze overname versterkt de bestaande samenwerking tussen beide bedrijven en biedt klanten de mogelijkheid om te profiteren van de nieuwste generatie security operations en AI-gedreven beveiligingsoplossingen.

Overgang naar Cortex XSIAM

Dankzij deze overname kunnen klanten van QRadar naadloos overstappen naar het Cortex XSIAM-platform van Palo Alto Networks. IBM Consulting biedt hierbij gratis migratiediensten aan om een soepele overgang te garanderen. Cortex XSIAM is een geïntegreerd platform dat verschillende beveiligingsfuncties combineert, waaronder SIEM, SOAR en XDR. Dit stelt organisaties in staat om hun beveiligingsactiviteiten te stroomlijnen en proactiever te reageren op dreigingen.

Versterkte samenwerking tussen Palo Alto Networks en IBM

Beide bedrijven blijven nauw samenwerken. IBM maakt zelf ook gebruik van de beveiligingsplatforms van Palo Alto Networks, zoals Cortex XSIAM en Prisma SASE 3.0, om zijn eigen bedrijfsactiviteiten te beschermen. Daarnaast zullen beide bedrijven gezamenlijk werken aan nieuwe innovaties op het gebied van AI en automatisering.

Voordelen voor klanten volgens IBM en Palo Alto Networks zijn:

  • Naadloze migratie: Gratis migratiediensten van IBM Consulting
  • Verbeterde beveiligingsactiviteiten: Geïntegreerd platform met uitgebreide functionaliteit
  • Geavanceerde analyse en automatisering: Precieze AI-gedreven analyse en automatisering
  • Ondersteuning van IBM Consulting: Deskundige ondersteuning bij de implementatie

Wat zeggen de experts?

Nikesh Arora, CEO van Palo Alto Networks, benadrukt het belang van deze overname voor het helpen van organisaties bij het transformeren van hun beveiligingsactiviteiten. Arvind Krishna, CEO van IBM, ziet in deze samenwerking een strategisch voordeel voor beide bedrijven en benadrukt de focus op geavanceerde bescherming tegen dreigingen. Dave Gruber, analist bij Enterprise Strategy Group, ziet in deze overname een vereenvoudigd pad voor QRadar-klanten om hun beveiligingsactiviteiten te moderniseren.

Conclusie

De overname van de QRadar SaaS-activa door Palo Alto Networks is een belangrijke stap voor beide bedrijven en voor de cybersecurity-industrie als geheel. Klanten kunnen profiteren van een naadloze overgang naar een geavanceerd platform en van de gecombineerde expertise van beide bedrijven.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!