Witold Kepinski - 05 september 2024

Schneider Electric benoemt Hanne Sjøberg tot VP Channels, Secure Power Europe

Schneider Electric, speler op het gebied van digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, heeft bekendgemaakt dat Hanne Sjøberg is benoemd tot nieuwe Vice President, Channels, Secure Power Division, Europa. Zij zal leidinggeven aan de verdere groei van de kanaalorganisatie en daarmee haar missie waarmaken om de vertrouwde partner van haar klanten te zijn op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie.

Schneider Electric benoemt Hanne Sjøberg tot VP Channels, Secure Power Europe image

Hanne brengt een schat aan ervaring mee uit haar vorige functies en zal haar diepgaande kennis van klant- en partnerrelaties gebruiken om de strategische groei in de regio te stimuleren. Hiermee wil ze inspelen op de toegenomen vraag naar datacenter- en elektrische infrastructuur, kritieke energiesystemen en duurzaamheidsdiensten.

Hanne is sinds 2016 bij Schneider Electric werkzaam en heeft functies bekleed op het gebied van klanttevredenheid, human resources (HR) en bedrijfsontwikkeling voor zowel de Baltische als de Scandinavische regio. De afgelopen tweeënhalf jaar heeft ze ook de rol van VP Customer Satisfaction and Quality bekleed, waar ze leiding gaf aan nieuwe initiatieven die de klantervaring en de kwaliteit van de interactie voor de eindgebruiker transformeerden.

De inspanningen van Hanne waren van cruciaal belang bij het creëren van een cultuur waarin verkoop en klantgerichtheid centraal staan. Ook zullen zij een essentiële rol spelen bij het realiseren van de partnergerichte strategie van Schneider Electric na de introductie van het nieuwe EcoXpert Partner Program in juli 2024.

Duurzaamheid

Hanne volgt David Terry op, Schneider Electric's langdurige VP IT Channels, Europa, die het bedrijf door een periode van ongekend succes en groei heeft geleid. Tijdens zijn ambtstermijn heeft hij meerdere, spraakmakende partnerschappen opgezet met grootschalige kanaalorganisaties, waaronder Arrow Electronics, ATEA en Bechtle, toezicht gehouden op de oprichting en levering van nieuwe partner- en duurzaamheidsinitiatieven en groei gestimuleerd voor Schneider Electric's datacenter, kritieke stroom en duurzaamheidsoplossingen in de regio.

David krijgt een nieuwe rol als leidinggevende van het AI-ecosysteem van Schneider Electric. Hij zorgt ervoor dat het kanaal kan inspelen op de groeiende vraag van deze megatrend en helpt partners en eindgebruikers bij het benutten van een uiterst veerkrachtige en energiezuinige datacenterinfrastructuur ter ondersteuning van hun AI-werklasten.

"Ik ben verheugd om Hanne Sjøberg te benoemen tot onze nieuwe Europese VP voor kanalen. Haar passie voor mensen, duurzaamheid en innovatie zal integraal zijn voor zowel het succes van ons nieuwe EcoXpert Partner Program als voor het voortbouwen op de successen van onze komende product-, commerciële en partnerinitiatieven", aldus Marc Garner, Senior Vice President, Schneider Electric, Secure Power, Europa. "Ik wil ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om David Terry te bedanken voor zijn uitzonderlijke kanaalleiderschap gedurende de afgelopen elf jaar en kijk uit naar onze voortdurende samenwerking terwijl we ons richten op het evoluerende ecosysteem rond AI."

AI

Hanne Sjøberg zei over haar benoeming: "Ik ben altijd gefascineerd geweest door de snelheid van transformatie die plaatsvindt binnen de technologiesector, en nog meer gezien de groeiende vraag naar AI, kritieke IT en duurzaamheidsoplossingen. Ik ben enthousiast om te beginnen aan mijn nieuwe rol als VP voor Channels, Europa, en kijk ernaar uit om samen te werken met onze partners om ervoor te zorgen dat ze zijn uitgerust met de tools, training en ondersteuning om deze evoluerende marktkansen te benutten."

Voordat ze bij Schneider Electric kwam, bekleedde Hanne de rol van Managing Director bij TD SYNNEX Denemarken - voorheen Tech Data - waar ze vijf jaar lang leiding gaf aan de Deense tak en hielp bij het leveren van een wereldwijde strategie om de verkoop- en klantinitiatieven te transformeren. Ze begint haar termijn als Vice President, Channels, Secure Power Division, Schneider Electric, Europa met onmiddellijke ingang.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!