Witold Kepinski - 05 september 2024

Microsoft onthult krachtige nieuwe Surface devices met AI integratie

Microsoft heeft een reeks nieuwe Surface-apparaten aangekondigd, ontworpen om de productiviteit en creativiteit op de werkplek te verbeteren.

Microsoft onthult krachtige nieuwe Surface devices met AI integratie image

Microsoft heeft een reeks nieuwe Surface-apparaten aangekondigd die zijn ontworpen om de manier waarop bedrijven opereren te revolutioneren. De nieuwste toevoegingen aan de Surface-reeks zijn de Surface Pro 10 met 5G, Surface Pro 11th Edition en Surface Laptop 7th Edition.

AI-aangedreven productiviteit 

Een rode draad die door deze nieuwe apparaten loopt, is de integratie van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Aangedreven door Neural Processing Units (NPU's) bieden deze apparaten een scala aan AI-aangedreven functies, waaronder:

  • Windows Studio Effects: verbeter videogesprekken met functies zoals automatische kadrering, achtergrondvervaging en oogcontact.
  • Live ondertiteling: realtime ondertiteling voor audiocontent.
  • Verbeterde spraakherkenning: zorgt voor helderdere audio in rumoerige omgevingen.

5G-connectiviteit 

De Surface Pro 10 met 5G markeert een belangrijke stap voorwaarts voor mobiele productiviteit. Met de optie van 5G-connectiviteit kunnen gebruikers genieten van hogere snelheden en betrouwbaardere verbindingen, zelfs op afgelegen locaties. Dit is vooral gunstig voor bedrijven die constante connectiviteit voor hun werknemers nodig hebben.

Alle nieuwe Surface-apparaten bieden indrukwekkende prestaties en batterijduur. Ze worden aangestuurd door de nieuwste Intel- en Qualcomm-processors, wat zorgt voor soepele multitasking en langdurige productiviteit.

Copilot+ pc's 

Microsoft heeft het concept "Copilot+ pc's" geïntroduceerd, wat verwijst naar apparaten die de kracht van AI benutten om taken te vereenvoudigen en gebruikerservaringen te verbeteren. De nieuwe Surface Pro- en Surface Laptop-modellen vallen onder deze categorie en bieden een reeks AI-gestuurde functies om de productiviteit te verhogen.

Belangrijkste kenmerken van de nieuwe apparaten:

  • Surface Pro 10 met 5G: biedt draagbaarheid als tablet, snelle prestaties en optionele 5G-connectiviteit.
  • Surface Pro 11th Edition: beschikt over een OLED-scherm, een lange batterijduur en diverse AI-gestuurde functies.
  • Surface Laptop 7th Edition: biedt een strak design, indrukwekkende batterijduur en verbeterde connectiviteit met Wi-Fi 7.

Partnerschappen en beschikbaarheid 

Microsoft is een partnerschap aangegaan met T-Mobile om bedrijven in de VS aanzienlijke besparingen te bieden op Surface Pro met 5G-apparaten. De nieuwe Surface-apparaten zijn vanaf september te koop.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!