Witold Kepinski - 05 september 2024

HPE ziet sterke groei in Q3, aangewakkerd door vraag naar AI

Hewlett Packard Enterprise (HPE) rapporteerde robuuste financiële resultaten voor het derde kwartaal, dat eindigde op 31 juli 2024, gedreven door een stijgende vraag naar oplossingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

HPE ziet sterke groei in Q3, aangewakkerd door vraag naar AI image

De technologiegigant kondigde een omzetgroei van 10% aan tot 7,7 miljard dollar, wat de verwachtingen van analisten overtrof. Deze groei werd voornamelijk toegeschreven aan de sterke prestaties van zijn AI-systemen.

"We hebben een sterk derde kwartaal geleverd, met indrukwekkende omzetgroei, met name gedreven door onze AI-systemen, en we hebben de winstgevendheid verbeterd ", aldus Antonio Neri (foto), President en CEO van Hewlett Packard Enterprise. "Deze resultaten weerspiegelen ons momentum in het leveren van onze edge-to-cloud-strategie voor netwerken, hybride cloud en AI. "

Belangrijke punten uit het rapport zijn:

  • Groei gedreven door AI: de AI-systemendivisie van het bedrijf zag een aanzienlijke opleving, wat het toenemende belang van AI in verschillende sectoren onderstreept.
  • Verbeterde winstgevendheid: HPE rapporteerde een stijging van de winst per aandeel, wat aantoont dat het bedrijf kosten effectief kan beheren en tegelijkertijd groei kan stimuleren.
  • Sterke vooruitzichten: het bedrijf toonde vertrouwen in de toekomstige prestaties en verhoogde zijn winstprognose voor het hele jaar.

"We zijn goed gepositioneerd om een ​​deel van de groeiende markt voor AI-infrastructuur te veroveren en verwachten de aanhoudende voordelen van onze kostenbeheerinspanningen ", aldus Marie Myers, Executive Vice President en CFO van Hewlett Packard Enterprise.

HPE's focus op hybride cloudoplossingen en het vermogen om zich aan te passen aan het veranderende technologische landschap hebben het goed gepositioneerd om te profiteren van opkomende kansen. Nu AI industrieën blijft hervormen, staat HPE op het punt een cruciale rol te spelen in het leveren van de onderliggende infrastructuur.

Lees alle details op de website van HPE.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!