Wouter Hoeffnagel - 05 september 2024

Red Hat Enterprise Linux AI algemeen beschikbaar

Dell Technologies en Red Hat brengen Red Hat Enterprise Linux AI (RHEL AI) naar Dell PowerEdge-servers. RHEL AI is een platform voor het ontwikkelen van foundation models, dat is gebouwd op een AI-geoptimaliseerd besturingssysteem. Gebruikers kunnen hiermee AI- en generatieve AI-modellen (GenAI) ontwikkelen, testen en implementeren.

Red Hat Enterprise Linux AI algemeen beschikbaar image

De samenwerking helpt organisaties om AI- en machine learning-strategieën (ML) eenvoudiger te implementeren, hun IT-systemen te schalen en bedrijfsapplicaties in hun organisaties mogelijk te maken. Dell en Red Hat maken hiervoor gebruik van geoptimaliseerde, AI-gestuurde hardwareoplossingen, geleverd op RHEL AI op Dell PowerEdge. De partijen willen de AI-ervaring voor gebruikers vereenvoudigen door hardwareoplossingen continu te testen en valideren met RHEL AI, waaronder NVIDIA accelerated computing.

RHEL AI combineert open-source Granite large language models (LLM's) van IBM Research, model alignment tools van InstructLab gebaseerd op de LAB (Large-scale Alignment for chatBots) methodologie en een community-gedreven aanpak voor modelontwikkeling via het InstructLab project. De oplossing wordt geleverd als een geoptimaliseerde en bootable Red Hat Enterprise Linux (RHEL) image voor servers in de hybride cloud. Het is ook onderdeel van Red Hat's hybride cloud machine learning operations (MLOps) platform Red Hat OpenShift AI om modellen en InstructLab op schaal uit te voeren in gedistribueerde clusteromgevingen. RHEL AI op Dell PowerEdge servers is in Q3 2024 beschikbaar.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!