Wouter Hoeffnagel - 06 september 2024

Digital Realty ondersteunt Azure ExpressRoute Metro-service van Microsoft

Digital Realty krijgt een nieuwe Microsoft Azure ExpressRoute peeringlocatie op de datacentercampus van Digital Realty in Dallas. In deze datacentercampus kunnen klanten hierdoor met een cross-connect de fysieke verbinding met Azure realiseren. Daarnaast is Digital Realty ook één van de eerste Microsoft-partners die de nieuwe Azure ExpressRoute Metro-service ondersteunt, met Amsterdam en Zürich als eerste locaties.

Digital Realty ondersteunt Azure ExpressRoute Metro-service van Microsoft image

Met de toevoeging van Dallas biedt PlatformDIGITAL, het wereldwijde datacenterplatform van Digital Realty, nu ruimte aan 12 Azure ExpressRoute cloud on-ramps wereldwijd in Amsterdam, Kaapstad, Kopenhagen, Dallas, Dublin, Frankfurt, Johannesburg, Madrid, Marseille, Parijs, Sao Paulo en Zürich. Klanten kunnen gebruik maken van ServiceFabric voor connectiviteit naar Azure. Dit connectiviteitsplatform biedt schaalbare, veilige en hoogwaardige connectiviteit voor datacenters. Het maakt integratie tussen klanten en aanbieders mogelijk via een flexibele, hoge-bandbreedte netwerkstructuur.

Private verbinding

Azure ExpressRoute is een private verbinding en heeft de snelste verbinding met Azure. Het netwerkverkeer blijft binnen het wereldwijde netwerk van Microsoft en komt niet op het openbare internet, wat helpt om knelpunten en vertragingen te verminderen. Bij het opzetten van een nieuwe verbinding kan er gekozen worden tussen een gehoste verbinding via een Azure ExpressRoute-partner, zoals Digital Realty, of een directe verbinding via Microsoft zelf. Digital Realty biedt de fysieke plek waar klanten direct met Azure kunnen verbinden en hybride IT-oplossingen kunnen verbeteren.

Met de lancering van de Azure ExpressRoute Metro-service wordt automatisch een verbinding wordt opgezet naar beide ExpressRoute- locaties in een stad, wat de betrouwbaarheid verhoogt. Digital Realty biedt deze service nu aan in Amsterdam en Zürich.

Extra toegang tot Azure bieden

"Wij zijn verheugd dat Microsoft heeft gekozen voor PlatformDIGITAL als de locatie voor hun ExpressRoute cloud on-ramp in Dallas”, zegt Rutger ter Hoeven, Director Strategy & Business Development bij Digital Realty. "Hiernaast kunnen we nu ook extra toegang tot Azure aanbieden in Amsterdam en Zürich, dankzij de nieuwe ExpressRoute Metro-service en ServiceFabricTM. Dit bevestigt hoe waardevol onze locaties zijn als knooppunten voor AI- en cloudverbindingen. We kijken ernaar uit om met Microsoft samen te blijven werken en in samenwerking de netwerk-uitdagingen van klanten op te lossen door private infrastructuur dicht bij Azure-regio's te plaatsen."

"Onze samenwerking met Digital Realty helpt ons om klanten betrouwbare, wereldwijde connectiviteit te bieden die ze nodig hebben voor hun hybride oplossingen", zegt Jon Ormond, Principal PDM Manager bij Microsoft Azure. "We zijn blij dat we onze relatie met Digital Realty kunnen uitbreiden met Microsoft Azure ExpressRoute in Dallas en de nieuwe Azure ExpressRoute Metro-service in Amsterdam en Zürich. Dit betekent dat klanten daar nu toegang hebben tot Azure via PlatformDIGITAL, het wereldwijde datacenter- en interconnectieplatform van Digital Realty."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!