Wouter Hoeffnagel - 05 september 2024

CMA gaat overname Inflection AI door Microsoft niet nader onderzoeken

De Britse Competition & Markets Authority (CMA) gaat geen verder onderzoek naar de overname van Inflection AI door Microsoft. Het oordeelt dat de overname geen grote impact heeft op de concurrentie, en ziet daarom geen aanleiding voor nader onderzoek.

CMA gaat overname Inflection AI door Microsoft niet nader onderzoeken image

Inflection AI is een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van 'persoonlijke AI'. Het ontwikkelde Pi, een AI-model dat is gericht op emotionele intelligentie. Microsoft nam in maart een groot deel van het personeel en de licenties van het bedrijf over, en betaalde hiervoor 650 miljoen dollar. Onder meer twee van de drie oprichters van Inflection AI - Mustafa Suleyman en Karén Simonyan - traden bij Microsoft in dienst. Microsoft kondigde eerder aan het werk van Inflection AI te willen voortzetten.

De Britse toezichthouder uitte eerder zijn zorgen over de overname en startte in juli een voorlopig onderzoek naar de overeenkomst tussen beide partijen. Het komt nu echter tot de conclusie dat hoewel het om een 'substantiële overname' gaat, de overeenkomst geen grote impact heeft op de concurrentie op de AI-markt. Het wijst daarbij onder meer op het beperkte aantal gebruikers van Pi. Meer informatie is hier beschikbaar. 

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!