Witold Kepinski - 06 september 2024

TCS en Google Cloud lanceren AI-gestuurde cybersecurityoplossingen

Tata Consultancy Services (TCS), een speler in IT-services, consulting en business solutions, heeft een strategisch partnerschap aangekondigd met Google Cloud om geavanceerde, AI-gestuurde cybersecurityoplossingen te ontwikkelen. Deze samenwerking heeft als doel organisaties te helpen zich te beschermen tegen de steeds complexer wordende cyberdreigingen.

TCS en Google Cloud lanceren AI-gestuurde cybersecurityoplossingen image

De nieuwe oplossingen zullen gebruikmaken van de krachtige AI- en machine learning-mogelijkheden van Google Cloud om proactief cyberaanvallen te detecteren, te voorkomen en erop te reageren. Door de expertise van TCS op het gebied van cybersecurity te combineren met de geavanceerde technologie van Google Cloud, kunnen organisaties hun digitale weerbaarheid aanzienlijk verbeteren.

"We zijn verheugd om samen te werken met Google Cloud om innovatieve cybersecurityoplossingen te ontwikkelen die organisaties helpen hun digitale assets te beschermen", aldus K Krithivasan, president van Business & Technology Services bij TCS. "Door de kracht van AI en machine learning te benutten, kunnen we organisaties voorzien van de tools die ze nodig hebben om de steeds veranderende cyberdreigingen voor te blijven."

Security

De samenwerking tussen TCS en Google Cloud zal zich richten op het ontwikkelen van oplossingen voor een breed scala aan cybersecuritybehoeften, waaronder:

  • Threat intelligence: Het verzamelen en analyseren van informatie over cyberdreigingen om proactief te kunnen reageren.
  • Endpoint security: Het beschermen van eindapparaten zoals laptops, smartphones en tablets tegen malware en andere aanvallen.
  • Cloud security: Het beveiligen van cloudomgevingen en gegevens in de cloud.
  • Identity and access management: Het beheren van gebruikersidentiteiten en toegang tot systemen en gegevens.

"We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met TCS zal leiden tot baanbrekende cybersecurityoplossingen", aldus Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. "Door onze expertise op het gebied van AI en cloudtechnologie te combineren met de diepgaande kennis van TCS op het gebied van cybersecurity, kunnen we organisaties helpen hun digitale wereld veilig te maken."

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!