Witold Kepinski - 06 september 2024

Verizon breidt glasvezelnetwerk uit met overname Frontier

Verizon Communications heeft een deal aangekondigd om Frontier Communications over te nemen in een contante transactie van 20 miljard dollar. Deze strategische zet is gericht op het aanzienlijk uitbreiden van Verizons glasvezelnetwerk in de Verenigde Staten, waardoor de levering van premium mobiele en breedbanddiensten aan meer klanten wordt versneld.

Verizon breidt glasvezelnetwerk uit met overname Frontier image

Door het geavanceerde glasvezelnetwerk van Frontier te combineren met de bestaande infrastructuur van Verizon, verwacht het bedrijf een breder scala aan diensten aan te bieden en de connectiviteit in veel regio's te verbeteren. De 2,2 miljoen glasvezelabonnees van Frontier zullen zich aansluiten bij de bestaande klantenbasis van Verizon, waardoor een van de grootste glasvezelnetwerken van het land ontstaat.

"Connectiviteit is essentieel in bijna elk onderdeel van ons leven en werk ", aldus Hans Vestberg, voorzitter en CEO van Verizon. "Deze overname is een strategische match die ons in staat stelt om premiumaanbiedingen te leveren aan miljoenen klanten via een gecombineerd glasvezelnetwerk. "

De belangrijkste voordelen van de overname zijn:

Uitgebreid bereik: Verizon krijgt toegang tot de klantenkring van Frontier in markten die een aanvulling vormen op de bestaande aanwezigheid.

Verbeterde diensten: Klanten krijgen toegang tot een breder scala aan diensten, waaronder premium mobiele en thuisinternetopties.

Verbeterd netwerk: Het gecombineerde netwerk zal naar verwachting betere prestaties en betrouwbaarheid bieden.

Verizon heeft zijn volledige prognose voor 2024 bevestigd, wat duidt op aanhoudende groei en financiële kracht. Het bedrijf verwacht aanzienlijke kostensynergieën te realiseren door de overname.

Hoewel de transactie nog moet worden goedgekeurd door de toezichthouder, zijn beide bedrijven ervan overtuigd dat deze binnen de komende 18 maanden zal worden afgerond.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!