Wouter Hoeffnagel - 06 september 2024

Intel krijgt vragen van Amerikaanse senator na aankondiging ontslagronde

De Amerikaanse senator Rick Scott wil uitleg van Intel over de nieuwste ontslagronde bij het bedrijf. Dit naar aanleiding van $20 miljard aan steun en leningen die onlangs zijn toegezegd aan het chipbedrijf.

Intel krijgt vragen van Amerikaanse senator na aankondiging ontslagronde image

Reuters meldt dat Scott meer informatie wil over Intel's plannen om meer dan 15.000 banen te schrappen, terwijl het miljarden dollars aan steun ontvangt. In een brief vraagt de senator onder andere om duidelijkere cijfers over het aantal Amerikanen dat hun baan verliest en in hoeverre de bezuinigingen die Intel doorvoert gevolgen zullen hebben voor Intels investeringen in chipfabricage.

Tegenvallende financiële prestaties

Aanleiding voor de ontslagronde zijn de tegenvallende financiële cijfers van Intel. Bij de presentatie van deze cijfers kondigde Intel-topman Pat Gelsinger ook een personeelsreductie van 15% aan, wat neerkomt op meer dan 15.000 banen. Daarbij meldde Gelsinger dat de kosten van het bedrijf te hoog zijn en de marges te laag.

Dit is niet de eerste keer dat Intel banen schrapt. In 2023 ging 5% van Intels banen verloren, terwijl het bedrijf in oktober 2022 ook zijn personeelsbestand inkromp.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!