Wouter Hoeffnagel - 06 september 2024

Telegram-topman wil content beter gaan modereren

Telegram-topman Pavel Durov geeft toe dat het eenvoudiger is geworden voor kwaadwillenden om misbruik te maken van Telegram. Durov wijt dit aan de snelle groei van het aantal gebruikers van het platform. Ook zegt de topman toe content beter te gaan modereren.

Telegram-topman wil content beter gaan modereren image

Dit schrijft Durov in een eerste verklaring na zijn arrestatie in Frankrijk. De Franse autoriteiten hebben de topman aangeklaagd voor medeplichtigheid aan illegale transacties, fraude en het verspreiden van beelden van kindermisbruik. De topman is inmiddels op borgtocht vrij, maar mag Frankrijk niet verlaten en moet zich twee keer per week melden op een politiebureau.

'Groeipijnen'

Durov wijst in de verklaring op de snelle groei van Telegram, en spreekt van 'groeipijnen'. Ook zegt Durov het tot 'zijn persoonlijke doel' te maken om misbruik door criminelen van Telegram beter aan te pakken. Telegram is naar verluid intern al begonnen met dit proces. Durov belooft daarover op korte termijn meer informatie te delen.

Hoewel details over de maatregelen ontbreekt, wijst The Verge erop dat Telegram voorsorteert op het strenger modereren van content. Zo is een knop toegevoegd aan privégesprekken waarmee gebruikers illegale content kunnen rapporteren. Deze wijziging lijkt overigens nog niet in alle talen te zijn doorgevoerd.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!