Wouter Hoeffnagel - 06 september 2024

Microchip Technology: Data gestolen bij cyberaanval

Bij een cyberaanval op chipfabrikant Microchip Technology zijn data gestolen. De exacte gegevens die zijn gestolen worden nog onderzocht, maar de aanvallers hebben in ieder geval gegevens van werknemers buitgemaakt.

Microchip Technology: Data gestolen bij cyberaanval image

Dat blijkt uit een rapport dat de Amerikaanse chipfabrikant heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf werd op 17 augustus getroffen door een cyberaanval. In het rapport deelt het bedrijf nu meer informatie over de aanval en de diefstal van gegevens. Microchip Technology meldt dat onder andere contactgegevens en gehashte wachtwoorden van werknemers zijn gestolen. Het zegt nog geen bewijs te hebben gevonden dat er ook klantgegevens zijn gestolen.

De cyberaanval is opgeëist door ransomware-groep Play. De aanvallers beweren een breed scala aan gegevens te hebben gestolen, waaronder klantgegevens, financiële gegevens, accountgegevens, contracten, belastinggegevens en identiteitsdocumenten. De groep probeert Microchip Technology te chanteren.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!