Witold Kepinski - 07 september 2024

Broadcom rapporteert sterke groei in derde kwartaal, voorziet sterke toekomst

Broadcom, een technologieleider op het gebied van halfgeleiders en infrastructuursoftware, waaronder VMware, heeft uitstekende financiële resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal van het fiscale jaar 2024.

Broadcom rapporteert sterke groei in derde kwartaal, voorziet sterke toekomst image

Het bedrijf zag een sterke groei van 47% in de omzet naar een dikke 13 miljard dollar, gedreven door de toenemende vraag naar AI-oplossingen en de succesvolle integratie van VMware. Er werd een verlies geboekt van 1,875 miljard dollar.  Het verlies 'omvatte een eenmalige discrete niet-contante belastingvoorziening van 4,5 miljard dollar van de impact van een intra-groepsoverdracht van bepaalde IP-rechten aan de Verenigde Staten als gevolg van een herstructurering van de toeleveringsketen', aldus Broadcom

Belangrijkste hoogtepunten:

  • Sterke omzetgroei: De omzet steeg met 47% ten opzichte van het vorige jaar, tot $13,072 miljard.
  • AI-oplossingen in de lift: De omzet uit AI-oplossingen wordt voor het gehele fiscale jaar 2024 geschat op $12 miljard.
  • Succesvolle integratie van VMware: De overname van VMware verloopt volgens plan en draagt bij aan de groei van Broadcom.
  • Sterke kasstroom: Het bedrijf genereerde een vrije kasstroom van $4,791 miljard in het derde kwartaal.
  • Positieve outlook voor vierde kwartaal: Broadcom verwacht voor het vierde kwartaal een omzet van ongeveer $14 miljard en een aangepaste EBITDA van ongeveer 64% van de verwachte omzet.

Hock Tan, president en CEO van Broadcom, zei: "De resultaten van het derde kwartaal onderstrepen de kracht van onze AI-oplossingen en de succesvolle integratie van VMware. We blijven optimistisch over de toekomst en verwachten een sterke groei in de komende kwartalen."

Kirsten Spears, CFO van Broadcom, voegde hieraan toe: "De sterke groei van onze omzet en winstgevendheid is het resultaat van onze focus op innovatie en het leveren van oplossingen die voldoen aan de behoeften van onze klanten."

Lees meer details op de website van Broadcom.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!