Witold Kepinski - 31 oktober 2015

Directe toegang tot Microsoft Office 365 via Equinix Cloud Exchange

Microsoft Office 365 is per direct beschikbaar via een Express Route verbinding bij Equinix. Bedrijven die reeds gebruik maken van ExpressRoute binnen een van de datacenters van Equinix, kunnen nu ook hybride en multi-cloud strategieën implementeren die normaal gesproken moeilijk schaalbaar zijn via het publieke internet of WAN netwerken, aldus Equinx.

Via ExpressRoute krijgen organisaties rechtstreekse, beschermde connectiviteit met Office 365, met hogere netwerksnelheden, meer flexibiliteit en betere beveiliging dan via het openbare internet mogelijk is, zo beweert de datacenterdienstverlener. Organisaties die ExpressRoute in een Equinix datacenter gebruiken hebben bovendien de mogelijkheid om hybride en multi-cloudstrategieën te implementeren die lastig schaalbaar zijn via het internet of de meeste WAN-netwerken. Office 365 bij Equinix is leverbaar via de Cloud Exchanges in Amsterdam, Atlanta, Chicago, Dallas, Los Angeles, New York, Seattle, Silicon Valley, Washington DC, Sao Paulo, Londen, Hong Kong, Singapore, Tokyo, Melbourne en Sydney.

Hybride aanpak

Wanneer bedrijven meer grip willen hebben op hun data, dan is het mogelijk om te kiezen voor een hybride aanpak waarbij het gebruik van Azure gecombineerd wordt met dataopslag op eigen hardware. Twee voorbeelden van het potentieel van deze hybride aanpak ziet Equinix bij zijn partners NetApp en EMC.

Microsoft Office 365-toegang via Cloud Exchange van Equinix is een voorbeeld van recente ontwikkelingen waarmee Equinix zich opnieuw bewijst als platform dat organisaties betere interconnectiviteit met netwerk- en cloudserviceproviders biedt. Bij Equinix hebben organisaties nu rechtstreekse toegang tot de grote cloudserviceproviders (Amazon Web Services, Google Cloud Compute, Microsoft Azure, IBM Softlayer) in Noord-Amerika, Europa en Azië, en de meeste netwerkserviceproviders waar dan ook ter wereld, aldus Equinix.

WK

 

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gamma Communications BN + BW 20-09-204 tm 30-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!