Witold Kepinski - 09 september 2024

ilionx en SoftwareOne tekenen raamovereenkomst met EDSN

ilionx en SoftwareOne zijn door EDSN (Energie Data Services Nederland), de organisatie die ervoor zorgt dat de energiemarkt goed en transparant werkt, geselecteerd voor het sluiten van een raamovereenkomst. Hierin gaan IT-dienstverlener ilionx en aanbieder van software en cloudoplossingen SoftwareOne EDSN ondersteunen bij het realiseren en beheren van de centrale IT-infrastructuur, oftewel het IT Foundation Platform. Het gaat om een Europese aanbesteding voor vier jaar, met de verlengingsmogelijkheid van twee keer twee jaar, waarbij ilionx de hoofdaannemer is en SoftwareOne de onderaannemer.

ilionx en SoftwareOne tekenen raamovereenkomst met EDSN image

ilionx is als trusted advisor al eerder bij de ontwikkeling van de centrale IT-infrastructuur, het IT Foundation Platform, betrokken geweest; de IT-dienstverlener bracht alle wensen en eisen in kaart en hielp met het selecteren van passende producten en oplossingen. EDSN werkt samen met netbeheerders om de toenemende datastromen van alle Nederlandse energieleveranciers samen te brengen binnen dit platform, dat bestaat uit een aantal standaard IT-componenten zoals containerorkestratie, monitoring, delivery pipelines en security. Hier landen alle nieuwe applicaties van EDSN. ilionx en SoftwareOne gaan EDSN ondersteunen met het leveren van IT-broker diensten, waarbij ze op zoek gaan naar de juiste IT-diensten en -oplossingen die aansluiten bij de behoeften van EDSN. Daarnaast beheren ze de bijbehorende contracten en licenties. SoftwareOne draagt in deze samenwerking zorg voor de inkoop, terwijl ilionx de IT-kennis en de inzet van IT-specialisten voor projecten inbrengt. 

Servicedesk

Met de nieuwe raamovereenkomst zetten alle partijen een grote stap voorwaarts in hun samenwerking en de verdere doorontwikkeling van het IT Foundation Platform. De verwachting is dat steeds meer mensen het platform zullen gaan gebruiken. Mede daarom zal ilionx een servicedesk inrichten voor eerstelijns support buiten kantooruren voor alle onderdelen van EDSN. Dit is niet alleen essentieel voor de medewerkers van EDSN die buiten kantooruren inlogproblemen ervaren, maar ook voor medewerkers die met tradingsystemen werken. 

Jan Veltman, CEO bij ilionx, zegt: “Wij kennen EDSN goed en we hebben altijd prettig samengewerkt. EDSN zit in het hart van de energiemarkt en is daarin een essentiële speler als het gaat om de energietransitie in Nederland. Wij zijn trots dat we via onze samenwerking aan deze energietransitie mogen bijdragen. ilionx bedient meerdere klanten in de energiemarkt, zoals TenneT, Utility Connect en Enexis. Aangezien onze partner SoftwareOne ook veel ervaring in deze markt heeft, kunnen we samen veel betekenen voor EDSN.” 

Sancho Latumahina, Sales Director bij SoftwareOne Nederland, zegt: “SoftwareOne en ilionx zijn al enkele jaren partners en we zijn er trots op dat de samenwerking nu uitgebreid wordt naar de ondersteuning van EDSN bij het beheren van het IT Foundation Platform. SoftwareOne is specialist op het gebied van software en cloudoplossingen. Gezamenlijk zullen wij ervoor zorgen dat EDSN de IT-diensten en -oplossingen die nodig zijn ontvangt. Hiermee ondersteunen we EDSN bij hun groei en slagkracht op de energiemarkt.” Vijai Hoeblal, CEO bij EDSN, zegt over de samenwerking: "Gezien de snelheid van alle ontwikkelingen op de energiemarkt is het cruciaal om met wendbare systemen en applicaties te werken. De sector wordt immers voortdurend beïnvloed door nieuwe technologieën, regelgeving en fluctuaties in vraag en aanbod. Met onze kennispartner en adviseur ilionx en de ervaring van SoftwareOne hebben we een stevige basis staan om ons platform de komende jaren succesvol uit te breiden en door te ontwikkelen.”

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!