Redactie - 09 september 2024

Darkweb biedt data en toegang te koop tot Nederlandse organisatie

Een cybercrimineel biedt op het darkweb toegang te koop aan tot een Nederlandse organisatie Dit meldt security expert Peter Lahousse (foto).

Darkweb biedt data en toegang te koop tot Nederlandse organisatie image

"Deze dreiging toont aan hoe belangrijk het is cybersecurity serieus te nemen. Zorg voor sterke wachtwoorden, 2FA, en regelmatige beveiligingsaudits om gegevensdiefstal en sabotage te voorkomen. Phishing en kwetsbaarheden blijven een groot risico, vooral voor het MKB", aldus security expert Peter Lahousse.

Ook security expert Erik Westhovens valt dit op: "Op darknet word een set van data, toegangsgegevens, RDP gateway gegevens en zalfs admin access tot EntraID aangeboden voor een bedrag van net geen 1000 Dollar. De gegevens zijn van een bedrijf afkomstig die iets met jeugd, jeugdzorg etc van doen heeft. Ik zelf dacht meteen aan Solar omdat die een tijd geleden al aan de beurt waren, en dan zou het dus om oude data gaan. Maar het gaat hier om een omgeving met een 1000 tal gebruikers en die heeft Solar bij mijn weten niet. Wie het weet mag het zeggen maar als ik in een vergelijkbaar bedrijf werkzaam zou zijn, dan zou ik accuut wat wachtwoorden gaan wijzigen."


Lees meer op CCinfo https://lnkd.in/ea837aYJ van Peter Lahousse

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!