Witold Kepinski - 09 september 2024

WhatsApp en Messenger breiden uit naar andere berichtenapps

Meta, het moederbedrijf achter WhatsApp en Messenger, heeft aangekondigd dat gebruikers van deze populaire berichtendiensten binnenkort berichten kunnen uitwisselen met gebruikers van andere berichtenapps

WhatsApp en Messenger breiden uit naar andere berichtenapps image

Deze nieuwe functie is een gevolg van de Europese Digital Markets Act (DMA), die grote techbedrijven verplicht om interoperabiliteit tussen verschillende platforms mogelijk te maken.

De nieuwe functie, 'chats van derden' genoemd, maakt het mogelijk om eenvoudig verbinding te maken met mensen die andere berichtenapps gebruiken. Meta heeft een gebruiksvriendelijke interface ontwikkeld, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen kiezen welke berichtenapps ze willen verbinden en hoe ze hun berichten willen beheren. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld kiezen voor een aparte map voor berichten van externe apps of alles in één inbox samenvoegen.

Naast de basisfunctie van het verzenden en ontvangen van berichten, zullen gebruikers ook kunnen genieten van uitgebreide functies zoals reacties, directe antwoorden, typindicatoren en leesbevestigingen. In de toekomst zullen ook groepen en spraak-/videogesprekken worden ondersteund.

Privacy en veiligheid

Meta benadrukt dat privacy en veiligheid topprioriteiten zijn bij de ontwikkeling van deze nieuwe functie. Het bedrijf heeft samen met andere berichtenapp-providers gewerkt om een veilige en betrouwbare oplossing te creëren.

Het uitrollen van de functie zal gefaseerd gebeuren. Gebruikers zullen de optie 'chats van derden' zien verschijnen zodra de betreffende berichtenapp de benodigde technologie heeft geïmplementeerd.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze nieuwe functie en de technische details, verwijzen we naar de blogpost van Meta.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!