Witold Kepinski - 10 september 2024

Oracle boekt meer omzet dankzij sterke vraag naar cloud toepassingen

Oracle heeft de resultaten van het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2025 bekendgemaakt. De totale kwartaalinkomsten stegen met 7% naar 13,3 miljard dollar. De winst bedraagt 2,9 miljard dollar.

Oracle boekt meer omzet dankzij sterke vraag naar cloud toepassingen image

De inkomsten uit clouddiensten stegen met 21% tot 5,6 miljard dollar. De inkomsten uit cloudlicenties en on-premise licenties stegen met 7% tot 870 miljoen dollar.

"Toen Cloud Services de grootste business van Oracle werd, versnelden zowel onze operationele inkomsten als de winst per aandeel", aldus Oracle CEO Safra Catz. "De non-GAAP operationele inkomsten stegen met 14% in constante valuta tot $ 5,7 miljard, en de non-GAAP EPS steeg met 18% in constante valuta tot $ 1,39 in Q1. RPO steeg met 53% ten opzichte van vorig jaar tot een record van $ 99 miljard. Die sterke contractportefeuille zal de omzetgroei in FY25 verhogen. Maar het grootste nieuws van allemaal was het ondertekenen van een MultiCloud-overeenkomst met AWS, inclusief onze nieuwste technologie Exadata-hardware en versie 23ai van onze databasesoftware, ingebed in AWS-clouddatacenters. AWS-klanten krijgen eenvoudig en handig toegang tot de Oracle-database wanneer we later dit jaar in december live gaan."

"Oracle heeft 162 clouddatacenters in bedrijf en in aanbouw over de hele wereld", aldus Oracle Chairman en CTO, Larry Ellison. "Het grootste van deze datacenters is 800 megawatt en zal acres aan NVIDIA GPU Clusters bevatten voor het trainen van grootschalige AI-modellen. In Q1 werden 42 extra cloud GPU-contracten getekend voor een totaal van $ 3 miljard. Onze database-bedrijfsgroei neemt toe als gevolg van onze MultiCloud-overeenkomsten met Microsoft en Google. Aan het einde van Q1 waren 7 Oracle Cloud-regio's live bij Microsoft met 24 meer in aanbouw, en 4 Oracle Cloud-regio's waren live bij Google met 14 meer in aanbouw. ​​Ons onlangs getekende AWS-contract was een mijlpaal in het MultiCloud-tijdperk. Binnenkort kunnen klanten de nieuwste Oracle-databasetechnologie gebruiken vanuit de cloud van elke Hyperscaler."

De raad van bestuur heeft een kwartaaldividend in contanten van $ 0,40 per aandeel uitstaand gewoon aandeel aangekondigd. Dit dividend wordt uitgekeerd aan aandeelhouders die geregistreerd staan ​​op het einde van de handelsdag op 10 oktober 2024, met een betaaldatum van 24 oktober 2024.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!