Witold Kepinski - 10 september 2024

Oracle en AWS werken nauwer samen

Oracle en Amazon Web Services (AWS) hebben de lancering aangekondigd van Oracle Database@AWS, een nieuw aanbod waarmee klanten toegang krijgen tot Oracle Autonomous Database op een speciale infrastructuur en Oracle Exadata Database Service binnen AWS.

Oracle en AWS werken nauwer samen image

Oracle Database@AWS biedt klanten een uniforme ervaring tussen Oracle Cloud Infrastructure (OCI) en AWS, met vereenvoudigd databasebeheer, facturering en uniforme klantondersteuning. Daarnaast kunnen klanten bedrijfsgegevens in hun Oracle Database naadloos verbinden met applicaties die draaien op Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), AWS Analytics-services of de geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML)-services van AWS, waaronder Amazon Bedrock.

Met directe toegang tot Oracle Exadata Database Service op AWS, inclusief Oracle Autonomous Database op speciale infrastructuur en workloads die draaien op Oracle Real Application Clusters (RAC), stelt Oracle Database@AWS klanten in staat om al hun bedrijfsgegevens samen te brengen om baanbrekende innovatie te stimuleren. Het nieuwe aanbod biedt een netwerkverbinding met lage latentie tussen Oracle-databases en applicaties op AWS. Hierdoor kunnen klanten profiteren van Oracle Autonomous Database, een volledig geautomatiseerde en beheerde Oracle Database-service, en de prestaties, beschikbaarheid, beveiliging en kosteneffectiviteit van Oracle Exadata Database Service, terwijl ze genieten van de beveiligings-, wendbaarheids-, flexibiliteits- en duurzaamheidsvoordelen die AWS biedt.

Database

"We zien een enorme vraag van klanten die meerdere clouds willen gebruiken", aldus Larry Ellison, voorzitter en CTO van Oracle. "Om aan deze vraag te voldoen en klanten de keuze en flexibiliteit te bieden die ze willen, verbinden Amazon en Oracle naadloos AWS-services met de allernieuwste Oracle Database-technologie, waaronder Oracle Autonomous Database. Met Oracle Cloud Infrastructure geïmplementeerd in AWS-datacenters, kunnen we klanten de best mogelijke database- en netwerkprestaties bieden."

"Al in 2008 konden klanten hun Oracle-workloads in de cloud uitvoeren en sindsdien hebben veel van 's werelds grootste en meest beveiligingsgevoelige organisaties ervoor gekozen om hun Oracle-software op AWS te implementeren", aldus Matt Garman, CEO bij AWS. "Deze nieuwe, diepere samenwerking biedt Oracle Database-services binnen AWS, zodat klanten kunnen profiteren van de flexibiliteit, betrouwbaarheid en schaalbaarheid van 's werelds meest gebruikte cloud, naast de bedrijfssoftware waarop ze vertrouwen."

Lees meer details op de Oracle website.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!