Witold Kepinski - 10 september 2024

Amazon.nl ondersteunt foundation Prinses Máxima Centrum

In de maand die wereldwijd in het teken van kinderkanker staat, kondigt Amazon.nl een samenwerking met de Prinses Máxima Centrum Foundation aan. Het partnership richt zich naast een financiële donatie ook op logistieke en technische dienstverlening voor de Foundation en het verzorgen van activiteiten om afleiding te bieden aan kinderen in het Prinses Máxima Centrum. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Eén op de vier kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte.

Amazon.nl ondersteunt foundation Prinses Máxima Centrum image

Bijdrage wordt ingezet om gehoorschade te voorkomen

De financiële bijdrage van Amazon.nl wordt onder andere gebruikt om de kwaliteit van leven van kinderen met kanker, te verbeteren. Het gaat hierbij om kinderen die last hebben van bijwerkingen door de behandeling, zoals gehoorverlies, tinnitus, en duizeligheid. Jaarlijks ontwikkelen ongeveer 50 kinderen blijvende gehoorschade. Dit beïnvloedt de kwaliteit van leven aanzienlijk, met gevolgen voor spraak, taal, communicatie, schoolprestaties en sociaal-emotionele groei. In 2024 start het Máxima nieuw onderzoek met als doel om wereldwijd gehoorschade door de behandeling van kinderkanker te voorkomen.

Roeland Donker, country manager Amazon Nederland: “We kunnen deze ziekte helaas nog niet van de ene op de andere dag de wereld uit helpen, maar elk stapje dat we kunnen zetten om bij te dragen, telt. Van het bijdragen aan onderzoek naar betere behandelingen tot aan het verzorgen van activiteiten voor kinderen in het Prinses Máxima Centrum, daar waar we een logische rol kunnen spelen, willen we zijn als Amazon."

Speciale shop voor het Máxima op Amazon.nl

Het Prinses Máxima Centrum heeft al een eigen webshop, waar je met de aankoop van producten zoals de Máxi-knuffel, speelgoed en kerstornamenten het Máxima direct steunt. Daarnaast zijn vanaf nu hun eerste artikelen te vinden in een eigen shop op Amazon.nl. Hiermee wil de Foundation haar producten breder bekendheid geven om meer fondsen te werven voor het Máxima. Om deze lancering extra kracht bij te zetten, vult Amazon.nl de shop van het Máxima tijdelijk aan met plusminus 100 Amazon-artikelen. Van elke aankoop die hier wordt gedaan, doneert Amazon.nl 50% van het aankoopbedrag aanvullend aan het Prinses Máxima Centrum. Deze actie loopt van maandag 9 september tot maandag 16 september op Amazon.nl.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!