Wouter Hoeffnagel - 10 september 2024

Mijlpaal voor publicroam: 1000ste locatie aangesloten

Het VPRO-gebouw op het Mediapark in Hilversum is de 1000ste locatie die is aangesloten op de wifi-roamingdienst publicroam. Bezoekers krijgen hierdoor automatisch toegang tot wifi-gastnetwerken.

Mijlpaal voor publicroam: 1000ste locatie aangesloten image

Het gebruik van de dienst groeit met name in de publieke sector; ruim een derde van de Nederlandse bibliotheekvestigingen is aangesloten en een kwart van de gemeenten. Paul Francissen, oprichter van publicroam, zegt hierover: “Voor medewerkers was wifi-toegang al langer goed geregeld. Het is een kleine stap om dit ook voor bezoekers te doen. Het bijzondere is dat je met publicroam automatisch verbindt op alle deelnemende locaties. Dus nooit meer zoeken hoe je moet inloggen”.

Meer focus op privacybescherming

De groei is met name te danken aan de toegenomen aandacht voor privacybescherming in openbare ruimtes. Er ligt al enige tijd een advies vanuit het Forum Standaardisatie om veilige wifi-toegang te bieden in publieke gebouwen. In mei van dit jaar lanceerden de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven, samen met publicroam, de campagne Zorgeloos Verbinden waarin zij oproepen om te stoppen met onveilige wifi-netwerken in openbare ruimten. Het SIDN fonds steunt dit financieel.

Over de keuze voor publicroam zegt Mattijs de Ruijter hoofd ICT van VPRO: “Wij willen dat de persoonlijke gegevens van onze bezoekers goed beschermd zijn. Een open gastwifi vonden we niet meer van deze tijd. Publicroam konden we eenvoudig koppelen aan ons bestaande netwerk, zonder verdere aanpassingen. Voor onze bezoekers is het superhandig: bij binnenkomst verbinden ze direct met ons gastwifi en ook op al die andere 999 locaties waar publicroam wordt aangeboden.”

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!