Witold Kepinski - 10 september 2024

Vertiv Environet Connect beheert edge van het netwerk

Nu AI-workloads naar de edge van het netwerk worden verplaatst, wordt de behoefte aan een betere zichtbaarheid van deze externe datacenterlocaties steeds duidelijker. Als reactie hierop introduceert Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, Vertiv Environet Connect. Dit is een met de cloud verbonden en web-based oplossing voor beheer en monitoring van datacenteromgevingen.

Vertiv Environet Connect beheert edge van het netwerk image

De apparaatonafhankelijke interface biedt ondersteuning voor diverse infrastructuurcomponenten binnen datacenters op verschillende locaties. Environet™ Connect is per direct verkrijgbaar in EMEA en Noord-Amerika. Environet Connect versnelt de implementatie van apparatuur van Vertiv op externe locaties. 

De oplossing verbetert daarnaast de werking en efficiëntie van hardware met grootschalige provisioning en firmware-updates van netwerkbeheerkaarten. De monitoringfunctionaliteit van het systeem verbetert het overzicht op kritieke digitale infrastructuur en voorziet in aanpasbare en configureerbare notificaties. 

Environet Connect biedt ondersteuning voor de monitoring van UPS-systemen, power distribution units (PDU’s) voor racks, generatoren en thermische units. 

Latency

"Omgevingen aan de edge van het netwerk groeien in snel tempo. En die groei zou binnenkort weleens in een stroomversnelling kunnen komen door AI-toepassingen zoals large language models, predictive analytics en zelfrijdende voertuigen. Hoewel AI-applicaties momenteel in datacenters draaien, is het heel goed denkbaar dat ze op korte termijn naar de edge worden verplaatst om de latency te reduceren en bottlenecks in de verwerking te voorkomen", zegt Wesley Lim, vicepresident Software & Digital Solutions bij Vertiv. "De implementatie van een veilige, gebruiksvriendelijke en via het internet toegankelijke monitoring-oplossing zoals Environet Connect helpt operationele teams aan verbeterd overzicht en zorgt voor maximale uptime naar externe locaties."

Environet Connect is toegankelijk voor directe klanten en managed service provider (MSP)- partners van Vertiv. De oplossing biedt ruimte voor ieder type gebruiker en is ontwikkeld met het oog op multi-tenancy. Dit vereenvoudigt het proces voor partners en klanten.
Vertiv biedt een reeks diensten die de ervaring van Environet Connect-gebruikers optimaliseren, waaronder softwaretraining, een helpdesk en asset management. Het aanbod voorziet tevens in verschillende niveaus van technische ondersteuning, firmware-updates, provisioning van apparatuur en monitoring op afstand. Vertiv introduceerde recentelijk Vertiv 360AI, een integrale reeks van oplossingen voor high performance computing (HPC)- en AI-omgevingen. Het aanbod omvat stroom, koeling, behuizingen, integrale levenscyclusdiensten en gedigitaliseerd beheer van fysieke infrastructuren. Vertiv™ Environet™ Connect biedt een gemeenschappelijke interface voor al deze oplossingen binnen het AI-ecosysteem.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!