Witold Kepinski - 10 september 2024

Bechtle gaat cybersecurity samenwerking aan met Darktrace

Darktrace, speler op het gebied van AI-beveiliging voor cybersecurity, gaat samenwerken met Bechtle, een van de grotere IT-providers in Europa. Deze samenwerking versterkt de aanwezigheid van Darktrace in de regio en biedt unieke, op AI gebaseerde cybersecurity-oplossingen aan het uitgebreide klantenbestand van Bechtle.

Bechtle gaat cybersecurity samenwerking aan met Darktrace image

Bechtle, met een sterke positie in de Europese IT-markt, bedient ongeveer 70.000 klanten in de industriële en publieke sectoren. Als jarenlange Microsoft-partner heeft Bechtle zich gepositioneerd als een betrouwbare IT-leverancier. Door dit partnership kan Darktrace nauw samenwerken met partner managers van Bechtle om het Darktrace ActiveAI Security Platform aan te bieden aan hun klanten. De oplossingen van Darktrace vormen een aanvulling op de bestaande beveiligingsoplossingen van Bechtle en zorgen ervoor dat beveiligingsteams niet langer bezig hoeven te zijn met het handmatige, tijdrovende triageproces voor waarschuwingen.

“We zijn verheugd over de samenwerking met Bechtle, een leidende IT-dienstverlener in Europa”, zegt Dan Monahan, SVP van de Global Partner Organization bij Darktrace. “Met deze samenwerking kunnen we onze unieke self-learning AI engine combineren met het bereik en de expertise van Bechtle. Samen stellen we organisaties in staat om beveiliging te transformeren van reactieve detectie naar actieve cyberweerbaarheid.”

Als onderdeel van de samenwerking onderzoeken Darktrace en Bechtle mogelijkheden voor de ontwikkeling van gezamenlijke diensten. De bedrijven identificeren de gebieden waarop ze hun samenwerking kunnen uitbreiden om meer waarde te bieden aan klanten vanuit het Darktrace ActiveAI Security Platform.

AI

“De samenwerking met Darktrace is een belangrijke stap voor Bechtle, omdat we het enorme potentieel van hun AI-gedreven cybersecurity-oplossingen zien”, zegt Florian Macher, Head of Partner Management, Security, bij Bechtle Logistik & Service GmbH. “We zijn verheugd om de innovatieve oplossingen van Darktrace naar onze klanten te brengen en hen te helpen met het bouwen van veerkrachtige en veilige digitale infrastructuren.”

Darktrace introduceerde onlangs het Darktrace Defenders Partner Program: een vernieuwd partnerprogramma zodat partners de adoptie van het Darktrace ActiveAI Security Platform kunnen versnellen. Het programma omvat nieuwe enablement, instructies en een verbeterde portal voor partners, zodat ze hun klanten kunnen helpen met een actieve benadering van cyberweerbaarheid.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!