Witold Kepinski - 12 september 2024

Oracle introduceert GenAI RAG Agent en optimaliseert AI services

Oracle heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Generative AI (GenAI) Agents met Retrieval-Augmented Generation (RAG)-mogelijkheden, evenals verbeterde Oracle AI-innovaties die klanten helpen het eenvoudiger te maken om AI toe te passen voor hun bedrijfsactiviteiten.

Oracle introduceert GenAI RAG Agent en optimaliseert AI services image

De RAG Agent is de eerste van een reeks OCI GenAI Agents en biedt kant-en-klare RAG-functies, waarmee klanten direct aan de slag kunnen en handmatige processen zoals het plannen, ophalen, opnieuw rangschikken, genereren en integreren van gegevens door agents kan worden vermeden. 

Het biedt ook een zelfcontrole om hallucinaties te verminderen, waardoor klanten RAG-technologieën kunnen gebruiken om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen zonder verschillende cycli voor onderzoek en ontwikkeling te hoeven doorlopen. Met OCI GenAI Agents hebben klanten toegang tot Oracle Database 23ai AI Vector Search en kunnen ze snelle query's naar overeenkomsten uitvoeren voor bedrijfsgegevens die in de database zijn opgeslagen. 

Vectordatabase

Voor klanten die een abonnement hebben op Oracle Database 23ai op OCI, voegt de GenAI Agents-service een automatiseringslaag toe om RAG-functies en zoekopdrachten naar overeenkomsten uit te voeren zonder gegevens naar een afzonderlijke vectordatabase te hoeven verplaatsen. Voor organisaties die op zoek zijn naar opensource-oplossingen voor hun generatieve AI-workloads, ondersteunt de OCI GenAI Agents-service ook OCI Search met OpenSearch. 

"AI zorgt voor doorbraken en efficiëntie in een ongekend tempo, wat leidt tot nieuwe bedrijfsmodellen, applicaties en innovatie in verschillende bedrijfstakken", aldus Greg Pavlik, Executive Vice President, AI and Data Management Services, Oracle Cloud Infrastructure. "Met de OCI Generative AI Agents-service kunnen klanten van Oracle Database 23ai zich abonneren op een volledig beheerde RAG-service waarmee ze met hun gegevens kunnen praten. Het is AI die is ontworpen voor bedrijven die AI snel in hun echte productieomgevingen willen gebruiken, door AI direct naar hun gegevens te brengen."

Lees alle details op de Oracle website.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!