Wouter Hoeffnagel - 12 september 2024

Mind2Pay onderdeel van fintechbedrijf POM Group

Het Nederlandse fintechbedrijf POM Group lijft per 11 september het eveneens Nederlandse Mind2Pay in. Mind2Pay ontwikkelt huurincassosoftware voor woningcorporaties. Het bedrijf zet zijn activiteiten voort als een zelfstandige entiteit binnen de POM Group.

Mind2Pay onderdeel van fintechbedrijf POM Group image

Met de overname vergroot POM Group zijn marktaandeel en versterkt zijn positie als leverancier van debiteurenbeheersoftware voor de Nederlandse woningcorporatiebranche. POM verwacht met de overname de woningcorporatiemarkt beter kunnen bedienen. “In Nederland hebben we rond de zeventig woningbouwcorporaties in onze portefeuille”, zegt Mind2Pay. “Met het POM-platform kunnen woningcorporaties beter, sneller, klantvriendelijker en vooral ook socialer incasseren. Waar POM zich richt op de communicatie, heeft Mind2Pay de focus op het huurincassoproces inclusief dossierbeheer. Met Mind2Pay hebben huurincassomedewerkers een volledig overzicht en inzicht in de situatie van individuele, kwetsbare huurders. Onze bedrijven vullen elkaar dus heel mooi aan; qua markt, maar ook wat product betreft.”

Integratie in Mind2Pay-software

Mind2Pay-ceo Wim Brugman: “POM is heel sterk in het berichtenverkeer richting huurders en het toevoegen van allerlei slimme toepassingen zodat je niet alleen precies weet wanneer iemand een bericht ontvangt en opent, maar ook wat diens favoriete kanaal is om de berichten te ontvangen. Door deze oplossingen te integreren in de Mind2Pay-software, professionaliseren we het berichtenverkeer en wordt onze oplossing nog beter. Klanten die dat willen, kunnen daar gebruik van maken. Wil een klant liever een andere aanbieder voor het berichtenverkeer, dan blijft dat uiteraard ook mogelijk.”

POM Group overweegt onder vlag van POM de software van Mind2Pay ook geschikt te maken voor andere sectoren, waaronder energiebedrijven.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!