Witold Kepinski - 12 september 2024

Oracle biedt met NVIDIA GPU een Zettascale Cloud Computing Cluster

Oracle heeft zijn eerste zettascale cloud computing clusters aangekondigd, versneld door het NVIDIA Blackwell-platform. Oracle Cloud Infrastructure (OCI) neemt nu bestellingen aan voor de grootste AI-supercomputer in de cloud, beschikbaar met maximaal 131.072 NVIDIA Blackwell GPU's.

Oracle biedt met NVIDIA GPU een Zettascale Cloud Computing Cluster image

"We hebben een van de breedste AI-infrastructuuraanbiedingen en ondersteunen klanten die een aantal van de meest veeleisende AI-workloads in de cloud uitvoeren", aldus Mahesh Thiagarajan, executive vice president, Oracle Cloud Infrastructure. "Met de gedistribueerde cloud van Oracle hebben klanten de flexibiliteit om cloud- en AI-services te implementeren waar ze maar willen, terwijl ze de hoogste niveaus van gegevens en AI-soevereiniteit behouden."

Zettascale computing cluster

OCI neemt nu bestellingen aan voor de grootste AI-supercomputer in de cloud, beschikbaar met maximaal 131.072 NVIDIA Blackwell GPU's, die een ongekende 2,4 zettaFLOPS aan piekprestaties leveren. De maximale schaal van OCI Supercluster biedt meer dan drie keer zoveel GPU's als de Frontier-supercomputer en meer dan zes keer zoveel als andere hyperscalers zo beweert Oracle. OCI Supercluster omvat OCI Compute Bare Metal, ultra-lage latentie RoCEv2 met ConnectX-7 NIC's en ConnectX-8 SuperNIC's of NVIDIA Quantum-2 InfiniBand-gebaseerde netwerken en een keuze uit HPC-opslag.

OCI Superclusters kunnen worden besteld met OCI Compute aangestuurd door NVIDIA H100 of H200 Tensor Core GPU's of NVIDIA Blackwell GPU's. OCI Superclusters met H100 GPU's kunnen worden opgeschaald tot 16.384 GPU's met maximaal 65 ExaFLOPS aan prestaties en 13 Pb/s aan geaggregeerde netwerkdoorvoer. OCI Superclusters met H200 GPU's worden opgeschaald tot 65.536 GPU's met maximaal 260 ExaFLOPS aan prestaties en 52 Pb/s aan geaggregeerde netwerkdoorvoer en zijn later dit jaar beschikbaar. OCI Superclusters met NVIDIA GB200 NVL72 vloeistofgekoelde bare-metal instances gebruiken NVLink en NVLink Switch om maximaal 72 Blackwell GPU's met elkaar te laten communiceren met een totale bandbreedte van 129,6 TB/s in één NVLink-domein. NVIDIA Blackwell GPU's, beschikbaar in de eerste helft van 2025, met NVLink van de vijfde generatie, NVLink Switch en clusternetwerken, maken naadloze GPU-GPU-communicatie in één cluster mogelijk.

AI

"Nu bedrijven, onderzoekers en landen racen om te innoveren met behulp van AI, is toegang tot krachtige computingclusters en AI-software van cruciaal belang", aldus Ian Buck, vice president van Hyperscale en High Performance Computing, NVIDIA. "NVIDIA's full-stack AI computing-platform op Oracle's breed gedistribueerde cloud zal AI-computemogelijkheden op ongekende schaal leveren om AI-inspanningen wereldwijd te bevorderen en organisaties overal te helpen onderzoek, ontwikkeling en implementatie te versnellen."

Klanten zoals WideLabs en Zoom maken gebruik van de krachtige AI-infrastructuur van OCI met krachtige beveiligings- en soevereiniteitscontroles, aldus Oracle.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!