Wouter Hoeffnagel - 12 september 2024

NXP steekt miljard dollar in R&D-activiteiten in India

Het Nederlandse chipbedrijf NXP Semiconductors gaat fors investeren in India. De onderneming pompt meer dan een miljard dollar, omgerekend ruim 900 miljoen euro, in onderzoek en ontwikkeling (R&D) in het Zuid-Aziatische land. Daarmee verdubbelt NXP zijn R&D-activiteiten in India.

NXP steekt miljard dollar in R&D-activiteiten in India image

Dit nieuws werd bekendgemaakt door NXP-topman Kurt Sievers tijdens een chipconferentie in de buurt van de Indiase hoofdstad New Delhi, meldt Reuters. Volgens Sievers is NXP in gesprek met verschillende Indiase bedrijven, waaronder spelers in de auto-industrie.

India als chip-hub

De keuze voor India is niet toevallig. De Indiase overheid zet al jaren in op het uitbouwen van de eigen chipindustrie en heeft hiervoor een stimuleringspakket van 10 miljard dollar uitgetrokken. Met deze investeringen hoopt India een belangrijke speler te worden op de wereldwijde chipmarkt en minder afhankelijk te worden van andere landen.

NXP is niet het enige grote chipbedrijf dat in India investeert. Ook bedrijven als Nvidia, AMD, Micron en Applied Materials hebben al plannen aangekondigd om hun activiteiten in het land uit te breiden. Deze investeringen onderstrepen het groeiende belang van India als productielocatie voor halfgeleiders.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!