Witold Kepinski - 12 september 2024

Oracle introduceert GenDev voor generatieve softwareontwikkeling

Oracle heeft generatieve softwareontwikkeling (GenDev) voor ondernemingen aangekondigd, een op AI gebaseerde infrastructuur voor applicatieontwikkeling. Het biedt ontwikkelingstechnologieën waarmee ontwikkelaars snel geavanceerde applicaties kunnen genereren en het voor applicaties eenvoudig wordt om AI-gestuurde interfaces in natuurlijke taal en mensgerichte gegevens te gebruiken. GenDev combineert technologieën in Oracle Database 23ai, waaronder JSON Relational Duality Views, AI Vector Search en APEX, om ontwikkeling mogelijk te maken met behulp van generatieve AI.

Oracle introduceert GenDev voor generatieve softwareontwikkeling image

Met het genereren van modulaire applicaties, het gebruik van declaratieve talen en automatisering van de schaalbaarheid, betrouwbaarheid, consistentie en beveiliging die nodig zijn voor bedrijfsapps, versnelt deze innovatieve ontwikkelingsinfrastructuur de voordelen van AI en helpt deze de risico's ervan te beperken. 

In GenDev wordt de complexiteit van gegevens afgehandeld op de gegevenslaag en worden regels voor applicatiegegevens, voor onder meer intentie, vertrouwelijkheid, validatie en integriteit, afgedwongen door de data-engine. Om dit mogelijk te maken, ondersteunt de geconvergeerde data-engine van Oracle Database 23ai alle gegevenstypen en workloads zonder dat dit ten koste gaat van de transparantie, gegevensconsistentie, prestaties en beschikbaarheid die ondernemingen vereisen.

Maximaal voordelen uit door AI-gegenereerde apps

"Net zoals er verharde wegen moesten worden gebouwd om maximaal voordeel uit auto's te halen, moeten we nu ook de infrastructuur voor applicatieontwikkeling aanpassen om maximaal voordeel te halen uit het door AI genereren van apps. GenDev stelt ontwikkelaars in staat AI te gebruiken om snel modulaire bedrijfsapplicaties te genereren die begrijpelijk en veilig zijn en verder kunnen worden ontwikkeld. Gebruikers kunnen in natuurlijke taal communiceren met gegevens en applicaties en gegevens vinden op basis van de semantische inhoud", aldus Juan Loaiza, Executive Vice President, Mission-Critical Database Technologies, Oracle. "Oracle Database 23ai biedt de op AI gebaseerde infrastructuur die nodig is om generatieve ontwikkeling voor bedrijfsapps aanzienlijk te versnellen." 

Ontwikkelaars profiteren nu ook van Oracle Database 23ai-functies met Oracle Autonomous Database op 23ai, beschikbaar in Oracle Cloud Infrastructure (OCI) en Oracle Database@Azure.

Lees meer details hier.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!