Wouter Hoeffnagel - 13 september 2024

Schneider Electric brengt Zeigo Activate Lite op de markt

Zeigo Activate, onderdeel van het decarbonisatie-SaaS-platform van Schneider Electric, is vernieuwd. Zeigo Activate Lite is gericht op de aanpak van emissiereductie.

Schneider Electric brengt Zeigo Activate Lite op de markt image

De software biedt een reeks nieuwe functies die bedrijven helpen met het vaststellen van een CO2-emissie baseline, definiëren van een meetbaar decarbonisatiedoel, berekenen van doorlopende Scope 1- en 2-emissies met behulp van direct beschikbare energiedata en zich verbinden met aanbieders van oplossingen die kunnen helpen met zowel hernieuwbare energie als efficiëntiedoelen.

Scope 3-emissies aanpakken

Grote organisaties kunnen Zeigo Activate Lite ook promoten binnen hun waardeketen. Door leveranciers, portfoliobedrijven en andere partners binnen hun ecosystemen aan te moedigen gebruik te maken van het Zeigo Activate Lite-platform, kunnen bedrijven hun Scope 3-emissies aanpakken en een beter inzicht krijgen in hun totale emissieportfolio.

Aanvullende functies van de nieuwe gratis versie zijn:

  • Toegang tot digitale, educatieve middelen om gebruikers door het decarbonisatieproces heen te leiden
  • Verbinding met een netwerk van bedrijven die oplossingen bieden op het gebied van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie, die gebruikers kunnen helpen hun doelen sneller te bereiken.

De freemiumversie is kosteloos beschikbaar. Naast de freemiumversie van de software ook de betaalde Zeigo Activate Pro-versie beschikbaar met extra functies en voordelen. Zeigo Active Pro omvat onder meer uploadtools, rapportagetools (PDF- en Excel-downloads), Scope 3-emissieberekeningen in de categorie Goederen & Diensten, een aangepaste roadmap, benchmarking met vergelijkbare bedrijven, een onbeperkt aantal gebruikers en meerdere locaties.

Emissies berekenen en verminderen

“In een wereld waar emissiereductie steeds meer wordt gedreven door wetgeving, naleving en klantvraag, is Zeigo Activate Lite een waardevolle bondgenoot voor bedrijven op weg naar decarbonisatie,” aldus Laura Eve, VP SaaS Sustainability Solutions, Schneider Electric’s Sustainability Business. “Het intuïtieve ontwerp van het platform maakt de eerste stap naar het berekenen en verminderen van emissies, zowel simpel als effectief. Ons Zeigo-team nodigt alle bedrijven uit om te profiteren van het nieuwe Zeigo Activate Lite voor een duurzamere toekomst.”

"Zeigo Activate Lite is een aanzienlijke vooruitgang voor bedrijven die willen decarboniseren. Het gratis platform biedt een breed scala aan tools, waaronder het berekenen van Scope 1- en 2-emissies, toegang tot aanbieders van oplossingen en de mogelijkheid om decarbonisatiedoelen te stellen. Dit aanbod stelt bedrijven in staat om concrete stappen te zetten richting het verminderen van hun ecologische impact," aldus Amy Cravens, Research Manager ESG Management and Reporting Technologies, IDC.

Schneider Electric meldt ook dat Zeigo door Environment + Energy Leader is uitgeroepen tot winnaar van de 2024 Product – Software & Cloud Award. Deze onderscheiding onderstreept de niet-aflatende inzet van Schneider Electric om grenzen te blijven verleggen en de lat hoger te leggen op het gebied van milieu, duurzaamheid en energiebeheer. Meer informatie is hier beschikbaar.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!