Wouter Hoeffnagel - 13 september 2024

Scamander onderdeel van Enable U

Specialist in digitale integratie Enable U neemt in samenwerking met grootaandeelhouder Vortex Capital Partners Scamander over, een speler in digitale informatievoorziening. Met deze strategische overname bundelen beide bedrijven hun krachten om organisaties in staat te stellen meer waarde uit hun data te halen.

Scamander onderdeel van Enable U image

Door de krachten te bundelen ontstaat een combinatie van expertise op het gebied van digitale integratie, datamanagement, datamodellering, data-engineering en data-analytics. Dit stelt Enable U in staat om organisaties in diverse sectoren, waaronder de publieke sector, onderwijs, gezondheidszorg, energie, telecom en finance, te ondersteunen bij het versnellen en efficiënter implementeren van datagedreven initiatieven.

Synergie tussen bedrijven

Frank Hoekstra, CEO van Enable U, is enthousiast over de overname: “Enable U zorgt al jaren voor de integratie van operationele kernprocessen over verschillende bedrijfsapplicaties en ketenpartners heen. We gaan onze klanten nu ook helpen met datagedreven beleidsvorming: inzicht geven door de data vanuit allerlei bronnen bijeen te brengen. Scamander heeft het beste modelgedreven Data Management Platform op basis van het Gemeentelijk Gegevens Model (GGM) en heeft de mensen en kennis in huis die perfect bij Enable U passen. Samen zijn we de meest complete data- en integratiespecialist van Nederland.”

Gert Jan Kentie, oprichter van Scamander, vult aan: “Bij Scamander helpen we lokale overheden met datagedreven werken, ondersteund door het Scamander Azure cloud-gebaseerde Data Management Platform. Onze klanten willen snel en betrouwbaar gegevens uit verschillende systemen (her)gebruiken voor het krijgen van inzichten. Door onze krachten nu volledig te bundelen met Enable U, versterken we onze dienstverlening met hun bewezen expertise in data integratie. Zo halen onze bestaande en nieuwe klanten nog sneller en betrouwbaarder meerwaarde uit hun data met een toekomstbestendig platform gebaseerd op de Common Ground en standaard informatiemodellen.”

Compleet aanbod

De nieuwe onderneming telt 160 medewerkers en heeft een uitgebreid klantenbestand, waaronder diverse Nederlandse (lokale) overheidsinstanties, semi-overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en commerciële instellingen. Met een gecombineerd team van experts, doordachte technologie en een uitgebreide reeks diensten is Enable U nu de meest complete data- en integratiespecialist van Nederland. Onder meer Nederlandse (lokale) overheidsinstanties als Gemeente Rotterdam en Gemeente ’s-Hertogenbosch, semi-overheidsinstanties als CAK, RDW en CIBG, onderwijsinstellingen als Albeda, Saxion, ROC Twente, TU Delft en Zadkine, en commerciële instellingen als VodafoneZiggo zijn klant.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!