Wouter Hoeffnagel - 13 september 2024

Britse overheid classificeert datacenters als kritieke infrastructuur

De Britse overheid classificeert datacenters in het Verenigd Koninkrijk (VK) als kritieke infrastructuur. Dit maakt het mogelijk de datacentersector bij kritieke incidenten actiever te ondersteunen, met als doel de impact op de Britse economie te minimaliseren.

Britse overheid classificeert datacenters als kritieke infrastructuur image

Met de classificering wil de Britse overheid de impact van onder meer cyberaanvallen, storingen en extreme weersomstandigheden terugdringen. En zo de beschikbaarheid van data en applicaties in de datacenters waarborgen. Als voorbeeld noemt de Britse overheid gevoelige financiële informatie en zorggegevens.

Op gelijke voet met energie- en watervoorziening

Datacenters krijgen hiermee dezelfde classificering als onder meer energie- en watervoorzieningen evenals nooddiensten in het VK. De classificering geeft de Britse overheid meer mogelijkheden om in geval van nood bij te springen om de beschikbaarheid van datacenters te waarborgen. Zo wordt onder meer een team van specialisten opgezet dat dreigingen gaat monitoren en hierop gaat anticiperen. Ook krijgen veiligheidsdiensten meer prioriteit van securityagentschappen zoals het Nationaal Cyber Security Center (NCSC).

Meer informatie is hier beschikbaar. 

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!