Witold Kepinski - 16 september 2024

Seagate breidt Lyve Cloud Object Storage uit

Seagate Technology, speler van gegevensopslag met massacapaciteit, kondigt een belangrijke uitbreiding aan van zijn Lyve Cloud Object Storage-features. Daarnaast voegt Seagate ook nieuwe regio’s toe in Europa en Azië. Deze S3-compatibele uitbreiding van de clouddiensten is het resultaat van meer dan veertig jaar ervaring in technologie en innovatie. Het levert in meerdere bedrijfstoepassingen voordelen op zoals kostoptimalisatie, operationele efficiëntie en onbeperkte schaalbaarheid.

Seagate breidt Lyve Cloud Object Storage uit image

De geavanceerde features bieden pragmatische opties voor data- en kostbeheer. Ze introduceren ook nieuwe manieren om back-up- en recovery-strategieën eenvoudig te moderniseren, en tevens de functionaliteit met betrekking tot security en compliance voortdurend uit te breiden. Nieuwe aanbiedingen voor partners, zoals een white label-optie en geïntegreerde servicepakketten, vergroten daarnaast de flexibiliteit om het Seagate-portfolio met storagediensten te benutten. Tot slot zorgen uitgebreide regio’s voor nieuwe sitebeschikbaarheid in Duitsland en Japan, waarmee tegemoet wordt gekomen aan de wereldwijde behoeften van bedrijven.

Concreet gaat het om de volgende uitgebreide features:

  • Data Lifecycle Logic automatiseert de overgang van data door regels op te stellen die de levenscyclus van objecten opvolgen, kosten beheren door overbodige objecten naadloos te verwijderen, en gegevens naar wens van een hot tier naar een koele tier te verplaatsen.
  • Zonder minimale objectretentie genieten gebruikers van meer flexibiliteit om gegevens te beheren en te verwijderen wanneer dat nodig is. Dit verlaagt de opslagkost en verbetert de efficiëntie van het databeheer.
  • Near-instant geo replication zorgt voor geautomatiseerde, realtime replicatie voor gedistribueerde databescherming tegen natuurrampen. Daarnaast biedt het teams ook de beste toegangstijden voor data.
  • White label-aanbiedingen bieden nog meer flexibiliteit en waarde voor partners om hun omzet met S3-compatibele storagediensten gemakkelijk uit te breiden.
  • IP-source-controle geeft klanten meer controle om te bepalen wie toegang heeft via een waaier aan IP-sourceadressen.

“Met de nieuwe features en uitgebreide regionale coverage van Lyve Cloud Object Storage helpen we onze globale klanten om hun regionale aanwezigheid uit te bouwen. We ondersteunen hen ook om cloud-native workloads op te schalen, zoals AI en machine learning, camera-to-cloud workflows, bewaking en edge datatoepassingen”, zegt Melyssa Banda, VP enterprise systems & solutions bij Seagate. “Met deze uitbreiding van ons S3-compatibel cloud object storage-aanbod staan we ook sterker om wereldwijde en lokale ondernemingen te helpen compliant te blijven met datalocatie-beleidsregels. En dat terwijl ze de meest uitdagende IT-omgevingen aanpakken en hun bedrijven op een kost-effectieve manier opschalen.”

Een van de grootste voordelen van Lyve Cloud Object Storage is de voorspelbare kostenstructuur. Zonder minimale retentie van object storage en zonder API- of egress-kosten genieten bedrijven van onbeperkte capaciteit om volgens hun behoefte op of af te schalen. Dankzij deze flexibiliteit kunnen organisaties hun uitgaven effectief controleren, wat cruciaal is voor het beheer van hun budgetten. Bovendien integreert Lyve Cloud Object Storage ook probleemloos met andere Lyve-services zoals Lyve Mobile with Cloud Import. Daarmee biedt het een uitgebreide oplossing voor databeheer voor zowel partners als ondernemingen.

Van harde schijven tot cloud-dataoplossingen: security is altijd belangrijk geweest in het ontwerp van Seagate-producten. Lyve Cloud Object Storage bevat features zoals Write Once, Read Many (WORM). Dit voorkomt aanpassingen of verwijdering zodra de gegevens geschreven zijn, waardoor de data-integriteit altijd gegarandeerd is. Data at Rest Encryption (DARE) beschermt opgeslagen gegevens en waakt zo over de vertrouwelijkheid. Single Sign-On (SSO) en Cross-Origin Resource Sharing (CORS) breiden de veilige toegang uit en maken het voor complexe webapplicaties mogelijk om resources van verschillende oorsprong aan te vragen. Al deze features zijn zonder extra kosten inbegrepen.

Beschikbaarheid

Lyve Cloud Object Storage is nu beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie (NIEUW: gevestigd in Frankfurt), Singapore en Japan (NIEUW: gevestigd in Tokio).

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!