Witold Kepinski - 16 september 2024

Salesforce lanceert Agentforce

Salesforce heeft Agentforce gelanceerd – een reeks autonome AI-agenten die medewerkers moeten versterken door taken uit te voeren op het gebied van service, sales, marketing en ecommerce. Dat vergroot volgens Salesforce de efficiëntie en klanttevredenheid

Salesforce lanceert Agentforce image

Agentforce stelt bedrijven in staat om hun personeelsbestand indien nodig in enkele klikken op te schalen. Daarmee is Agentforce een onbeperkt digitaal netwerk van AI-agenten, dat gegevens kan analyseren, beslissingen kan nemen en acties kan ondernemen. Dit gaat bijvoorbeeld om het beantwoorden van vragen van klanten, het kwalificeren van sales-leads en het optimaliseren van marketingcampagnes. Met Agentforce kan elke organisatie eenvoudig eigen digitale medewerkers of agenten bouwen, aanpassen en uitrollen voor elke toepassing, in elke industrie.

  • Agent Builder maakt het bijvoorbeeld mogelijk om agenten aan te passen of te bouwen voor iedere rol of sector.
  • Met Model Builder kunnen klanten aangepaste AI-modellen testen en activeren, terwijl Prompt Builder gebruikers in staat stelt om gegenereerde resultaten te verbeteren door prompts te personaliseren met CRM- of Data Cloud-data.
  • Tot slot heeft het Agentforce Partner Network – met toonaangevende partners als AWS, Google, IBM en Workday – meer dan twintig agenten en acties gebouwd die beschikbaar zijn via Salesforce AppExchange.

"Agentforce vormt de toekomst van AI en die toekomst begint vandaag. Het vertegenwoordigt de derde golf van AI, waarbij we afscheid nemen van copiloten en een nieuw tijdperk verwelkomen van uiterst nauwkeurige, intelligente agenten die bijdragen aan de klanttevredenheid. In tegenstelling tot andere platformen is Agentforce een revolutionaire en betrouwbare oplossing die AI naadloos integreert in elke workflow, waardoor het zich diep in het hart van de customer journey bevindt. Dit betekent dat het anticipeert op behoeften, relaties versterkt, groei stimuleert en proactieve acties onderneemt op elk contactmoment", verklaart Marc Benioff, CEO van Salesforce. "Terwijl anderen je zelf aan de slag laten gaan met AI, biedt Agentforce een volledig op maat gemaakt platform dat direct inzetbaar en schaalbaar is. Het is voorzien van geavanceerde beveiligingsfuncties, gebaseerd op industriestandaarden en kent ongeëvenaarde flexibiliteit. Onze visie is ambitieus: we willen eind 2025 een miljard medewerkers uitrusten met de kracht van Agentforce. Dit is waar AI om gaat.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!