Witold Kepinski - 16 september 2024

Cisco specialist Springboard Network neemt Friday Networks over

Springboard Network, Europees netwerk van Cisco-specialisten, zet zijn expansie in de Nordics voort met de overname van het Noorse IT-bedrijf Friday Networks. Deze overname is een volgende stap in de groei van Springboard Network, na de eerdere acquisitie van Wingmen Solutions in Denemarken in 2022.

Cisco specialist Springboard Network neemt Friday Networks over image

Friday Networks is een gevestigde Cisco-specialist en aanbieder van oplossingen op het gebied van networking, security, collaboration, en clouddiensten. Het bedrijf biedt zowel adviesdiensten als op maat gemaakte oplossingen die aansluiten op de behoeften van klanten uit diverse sectoren. Dankzij deze overname kan Springboard Network zijn expertise in managed services en Cisco-oplossingen verder uitbreiden in Europa.

Versterken van de positie in de Nordics

Noorwegen is een interessante markt voor Springboard Network, in veel opzichten is het land vergelijkbaar met de markt in Denemarken en vanwege de sterke relaties die Friday Networks al heeft binnen verschillende sectoren. Met deze stap wil Springboard zijn portfolio verder versterken en de ambitie verder waarmaken om uit te groeien tot een toonaangevende speler in Europa.

Door deze acquisitie zal Friday Networks met behulp van Springboard Network een leidende positie in Noorwegen gaan betreden, onder meer door het behalen van de Cisco Gold Partner-certificeringen en het aantrekken van nieuwe talenten. De overname zal ook de samenwerking binnen de Springboard-groep bevorderen en kennisuitwisseling mogelijk maken, waardoor klanten nog beter bediend kunnen worden, aldus Kåre Christensen, CEO van Springboard Network: "Deze overname past perfect in onze strategie en biedt nieuwe groeikansen voor beide bedrijven. Noorwegen is een markt met veel potentieel en we kijken ernaar uit om daar ons succes voort te zetten."

Svein Lerkerød, CEO van Friday Networks, voegt toe: "We zijn trots om deel uit te maken van Springboard Network. Deze stap biedt ons de mogelijkheid om onze klanten beter te bedienen en sneller te groeien binnen de structuur van een internationale groep."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!