Wouter Hoeffnagel - 17 september 2024

HarfangLab Guard combineert EPP en EDR

HarfangLab breidt haar cybersecurity-oplossingen uit met HarfangLab Guard, een geïntegreerde Endpoint Protection Platform (EPP) en Endpoint Detection and Response (EDR)-oplossing die bedrijven beschermt tegen de nieuwste cyberaanvallen. Daarnaast wordt het bestaande EDR-product omgedoopt tot HarfangLab Track.

HarfangLab Guard combineert EPP en EDR image

Een onderzoek onder 750 Europese mkb's laat zien dat IT-beveiligingsmanagers het steeds moeilijker vinden om hun organisatie cyberveilig te houden. De oorzaken? Meer apparaten, een meer verbonden wereld, geopolitieke spanningen en een tekort aan experts. HarfangLab biedt Europese oplossingen om deze uitdagingen aan te gaan.

“De realiteit van het dreigingslandschap, gekoppeld aan de vermenigvuldiging van toegangspunten tot bedrijven, maakt het essentieel om een gemeenschappelijke basis voor cyberbeveiliging te bieden, gebaseerd op de synergie tussen de automatisering van EPP en de diepte van detectie door EDR. Door de automatische blokkering van bedreigingen voordat ze worden uitgevoerd, zonder verbinding met het centrale beheerpaneel, mogelijk gemaakt door de EPP, kunnen cyberanalisten zich concentreren op geavanceerdere analyses met EDR. Naadloze integratie in een enkele software-agent en een enkel beheerpaneel is een reëel antwoord op de vraag van klanten, en we zijn er trots op dat we dit vandaag beschikbaar kunnen maken met HarfangLab Guard”, zegt Guillaume Ruty, Chief Product Officer bij HarfangLab.

Abnormaal gedrag opsporen

EDR detecteert afwijkend gedrag op apparaten en geeft analisten alle informatie om aanvallen te stoppen. EPP blokkeert bekende bedreigingen automatisch, waardoor analisten zich op nieuwe bedreigingen kunnen concentreren. Beide oplossingen helpen bedrijven beter beschermd te blijven tegen cyberaanvallen.

Het HarfangLab EPP biedt uitgebreide bescherming door middel van een geïntegreerde antivirus-engine en firewall. De oplossing maakt gebruik van handtekeningen, dynamische analyse en geavanceerde filtering om zowel bekende als onbekende bedreigingen te detecteren en te neutraliseren. Via het centrale beheerpaneel kunnen beheerders alle beveiligingsaspecten eenvoudig configureren en monitoren.

De oplossing is volledig on-premise beschikbaar.

Het aanbod omvat onder meer:

  • Modellen voor kunstmatige intelligentie die onbekende bedreigingen op Powershell-binaire bestanden en scripts kunnen detecteren en intelligentie rechtstreeks in de software-agent kunnen opnemen, zodat deze bedreigingen onmiddellijk op de terminal kan detecteren, zonder verbinding met de centrale manager.
  • Een software-agent, ontwikkeld in RUST, die alle EDR- en EPP-beveiliging integreert om het gebruik van endpointresources te optimaliseren. De oplossing hoeft na installatie niet opnieuw te worden opgestart voor updates. De software-agent bestaat uit een antivirus engine, een firewall en vijf aanvullende detectie-engines die samen de EDR vormen.
  • Complementaire EDR en EPP. HarfangLab Guard biedt een eerste verdedigingslinie via EPP, verfijnt vervolgens de detectie en het begrip van de bedreiging via EDR, dat illegaal gedrag analyseert en het mogelijk maakt de juiste beslissingen te nemen op het gebied van herstel. Tot slot wordt onderzoek vereenvoudigd dankzij de correlatie van alle soorten beveiligingsgebeurtenissen.
  • HarfangLab biedt open en aanpasbare detectie- en blokkeringsregels. De gedocumenteerde API en connectors van derden maken integratie in de IT-beveiligingsprocessen van de organisatie mogelijk, evenals volledige controle over de keuze van beveiligingstools en -oplossingen.
  • Inzet in alle omgevingen zodat de organisatie controle heeft over haar hostingbeslissingen: private cloud, op een SecNumCloud, on-premises, met isofunctionaliteit en prestaties.

“Het is onze prioriteit om de meest effectieve en relevante tools te bieden die het dagelijks leven van cyberbeveiligingsprofessionals kunnen verbeteren. Door een enkele software-agent aan te bieden die alle technologieën bevat die nodig zijn voor het detecteren, onderzoeken, beschermen en herstellen van alle beveiligingsincidenten die invloed hebben op het zenuwstelsel van IT: het endpoint, vertienvoudigen we de efficiëntie van analisten, zodat ze zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is. Onze cloud-agnostische aanpak en onze meervoudige connectoren stellen de organisatie vervolgens in staat om de best passende cyberbeveiligingsinfrastructuur te ontwerpen, in de eigen vertrouwde omgeving”, aldus Ruty.

Beschikbaarheid

HarfangLab Guard is beschikbaar op Linux, Windows en MacOS via alle partners van het bedrijf in heel Europa. HarfangLab Guard breidt de cyberbeveiligingsdekking uit, maar de EDR van HarfangLab blijft ook beschikbaar zonder het EPP, als HarfangLab Track.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!