Witold Kepinski - 18 september 2024

Supermicro presenteert nieuwe X14-servers

Super Micro Computer, speler op het gebied van hoogwaardige computing, storage, netwerkoplossingen en groene computertechnologie, introduceert nieuwe, volledig herontworpen X14-serverplatforms. Deze maken gebruik van de allernieuwste technologieën om uitzonderlijke prestaties te leveren voor rekenintensieve workloads en toepassingen.

Supermicro presenteert nieuwe X14-servers image

De nieuwe systemen, die voortbouwen op het succes van Supermicro's efficiëncy-geoptimaliseerde X14-servers die in juni 2024 werden gelanceerd, bieden aanzienlijke upgrades over de hele linie. Ze ondersteunen onder meer 256 prestatiecores (P-cores) in één node, MRDIMM-geheugen met een snelheid van 8800MT/s en compatibiliteit met de volgende generatie SXM-, OAM- en PCIe-GPU's. Deze krachtige combinatie kan AI en computing drastisch versnellen, waardoor de tijd en kosten van grootschalige AI-training, high-performance computing en complexe data-analyse aanzienlijk worden verminderd. Geselecteerde klanten kunnen vroegtijdig toegang krijgen tot complete, productieklare systemen via het Early Ship-programma van Supermicro of kunnen de nieuwe technologie op afstand testen met Supermicro JumpStart.

Levertijden verkorten

"We blijven onze al uitgebreide Data Center Building Block-oplossingen uitbreiden met deze nieuwe platforms, die ongekende prestaties en geavanceerde functies bieden," zegt Charles Liang, president en CEO van Supermicro. "Supermicro staat klaar om deze high-performance oplossingen op rackschaal te leveren, inclusief de meest geavanceerde direct-to-chip vloeistofkoeling in de industrie, totale rack-integratiediensten en een wereldwijde productiecapaciteit van maar liefst 5.000 racks per maand, waarvan 1.350 met vloeistofkoeling. Dankzij onze wereldwijde productiefaciliteiten kunnen we volledig geoptimaliseerde oplossingen bieden die de levertijden aanzienlijk verkorten en tegelijkertijd de Total Cost of Ownership (TCO) verlagen."

De nieuwe X14-systemen zijn voorzien van volledig herontworpen architecturen, waaronder nieuwe 10U- en multi-node form factors die ondersteuning bieden voor de volgende generatie GPU's en hogere CPU-dichtheden. De geheugenslotconfiguraties zijn geüpdatet naar 12 geheugenkanalen per CPU, en de nieuwe MRDIMM's leveren 37% betere prestaties dan DDR5-6400 DIMM's. Bovendien biedt de geüpgradede opslaginterface hogere schijfdichtheden, en zijn meer systemen uitgerust met vloeistofkoeling die direct in de serverarchitectuur is geïntegreerd.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!