Redactie - 17 september 2024

Scattered Secrets biedt toepassing tegen Credential stuffing

Scattered Secrets biedt toepassing tegen Credential stuffing, één van de grootste oorzaken van datalekken. Deze methode maakt gebruik van gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden die zijn verkregen uit eerdere datalekken. Hackers proberen deze inloggegevens massaal uit op verschillende websites in de hoop dat gebruikers dezelfde wachtwoorden op meerdere platforms gebruiken. Dit zorgt ervoor dat kwaadwillenden gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot accounts en gevoelige informatie.

Scattered Secrets biedt toepassing tegen Credential stuffing image

Een zeer hoog percentage van digitale inbraken is het gevolg is van credential stuffing. Gebruikers hergebruiken vaak wachtwoorden, wat betekent dat zodra hun inloggegevens op een site zijn gecompromitteerd, deze kunnen worden misbruikt op andere sites. Dit creëert een sneeuwbaleffect waarbij één enkel datalek kan leiden tot vele incidenten, bijvoorbeeld nieuwe datalekken en ransomware-aanvallen.

Scattered Secrets biedt een oplossing voor dit snelgroeiende probleem. Met hun uitgebreide en voortdurend bijgewerkte database van gecompromitteerde inloggegevens – maar liefst ruim 7 miljard combinaties van gekraakte wachtwoorden en emailadressen – kunnen zij organisaties en particulieren tijdig waarschuwen wanneer hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen. Hun geavanceerde algoritmes en analyses helpen gebruikers te begrijpen welke van hun accounts mogelijk kwetsbaar zijn voor credential stuffing-aanvallen. Bovendien biedt Scattered Secrets praktische tips en hulpmiddelen om de beveiliging van wachtwoorden te versterken.

Voor het beschermen van klantaccounts biedt Scattered Secrets een effectieve manier om klantportalen veilig te houden. Door tijdig op de hoogte te zijn van kwetsbare klantaccounts, kunnen organisaties snel reageren en passende maatregelen nemen om verdere schade te voorkomen. "Met Scattered Secrets kunnen organisaties proactief zijn in het beschermen van hun gegevens en het beperken van de risico’s van credential stuffing," zegt Dennis Nuijens, Sales Director van Scattered Secrets. "Ons doel is om iedereen te voorzien van de tools en kennis die nodig zijn om hun digitale veiligheid en weerbaarheid te verhogen."


Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!