Witold Kepinski - 18 september 2024

Main Capital Partners nestelt zich op Plein 1813 – 4 in Den Haag

Main Capital Partners, een private equity-bedrijf dat zich specialiseert in bedrijfssoftware, kondigt met genoegen de verhuizing van haar hoofdkantoor aan naar Plein 1813 – 4 in Den Haag, met ingang van 2 september.

Main Capital Partners nestelt zich op Plein 1813 – 4 in Den Haag image

Deze strategische zet markeert een belangrijke mijlpaal in de groei van het bedrijf en de toewijding om strategische begeleiding en operationele ondersteuning te bieden aan zijn portfoliobedrijven en investeerders. Deze mijlpaal volgt op de recente geografische uitbreiding en succesvolle afsluiting van Main VIII en Main Foundation II Funds eerder dit jaar.

Historische achtergrond van het gebouw

Het nieuwe hoofdkantoor, gelegen in het hart van Den Haag, eert het verleden en omarmt tegelijkertijd de toekomst. Dit pand, met zijn rijke architectonische en stedelijke ontwikkelingsgeschiedenis, werd oorspronkelijk in 1860 in gebruik genomen als een van de eerste vier woningen aan het plein, wat een belangrijke mijlpaal markeert in de vroege stedelijke uitbreiding van de stad.

De architectonische evolutie van de villa onderstreept de groeiende bekendheid ervan in de loop van de tijd. Oorspronkelijk gebouwd als een bescheiden residentie, werd het pand voor het eerst uitgebreid in 1868 onder nieuw eigenaarschap, wat resulteerde in een meer symmetrische gevel. De meest ingrijpende renovatie vond plaats in 1905, toen de villa uitgebreid werd verbouwd, met een glas-in-lood dakraam, een grote hal en een serre - elementen die bijdragen aan de huidige aanduiding als een monument van hoge waarde.

De villa onderscheidt zich verder door zijn historische associaties met sleutelfiguren uit de Nederlandse geschiedenis. Van 1942 tot 1946 diende het als hoofdkwartier voor het Ministerie van Algemene Oorlogvoering van het Nederlandse Koninkrijk tijdens een kritieke periode in de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens werd het het officiële kantoor van de premier van Nederland, waaronder Joop den Uyl, de laatste premier die zijn kabinet binnen deze muren had. Het gebouw bleef een belangrijke rol spelen in overheidszaken en huisvestte later de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, totdat het in 1964 door de staat werd overgenomen.

Recente renovatie

In 2016 verkocht de Nederlandse staat het pand, dat niet gerenoveerd werd vanwege de hoge kosten en publieke tegenstand. Main Capital erkende de historische en architectonische betekenis van de villa en begon in 2022 samen met een team van gespecialiseerde partners met de renovatie van het pand, waarmee een nieuw hoofdstuk in de legendarische geschiedenis werd ingeluid. Deze gerespecteerde villa dient nu als hoofdkantoor voor Main Capital Partners, waarbij het behoud van het historische belang in overeenstemming is met de toekomstgerichte visie van het bedrijf.

Tijdens de restauratie zijn de historische aspecten van de villa met groot respect en precisie behandeld, waaronder de glazen koepel, de originele hardhouten vloeren en de sierlijke plafonds, allemaal gecombineerd met moderne voorzieningen.

"We hebben een duurzame, inspirerende werkplek gecreëerd. Ons nieuwe hoofdkantoor weerspiegelt onze toewijding aan zowel ons team als onze klanten", aldus Charly Zwemstra, CEO van Main Capital Partners. "De verbeterde middelen en centrale locatie stellen ons in staat om onze partners beter van dienst te zijn, toptalent aan te trekken, evenementen in de industrie en de gemeenschap te organiseren en waardecreatie in onze investeringen te blijven stimuleren. We bedanken al onze partners tijdens het renovatieproces voor hun harde werk en indrukwekkende resultaat."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!