Witold Kepinski - 17 september 2024

Workday koopt Evisort en lanceert AI-innovaties voor werkplekken

Tijdens het Workday Rising 2024 event in Las Vegas zijn enkele aankondigingen zijn gedaan die ook van toepassing zijn op de Nederlandse markt.

Workday koopt Evisort en lanceert AI-innovaties voor werkplekken image

Ten eerste ziet Workday Illuminate het levenslicht: next gen Workday AI - gebouwd op 's werelds grootste en schoonste HR- en finance dataset. Illuminate versnelt handmatige taken, helpt elke werknemer en transformeert uiteindelijk hele bedrijfsprocessen.

Ten tweede is er en introductie vier nieuwe AI-agents om HR- en finance processen te transformeren - Recruiter, Expenses, Succession en Workday Optimize Agents anticiperen op en stroomlijnen algemene bedrijfsworkflows om de productiviteit te verhogen en medewerkers meer strategisch, zinvol werk kunnen doen. Zie ook het bericht hieronder.

Ten derde zijn er verbeterde gebruikerservaring aangestuurd door AI - Inclusief een nieuwe Workday Assistant die werknemers helpt complexe HR- en finance processen in realtime te vinden en te voltooien, zodat ze zich kunnen concentreren op het werk dat ertoe doet.

Workday tekent ten vierde en definitieve overeenkomst overname Evisort - Met de overname van Evisort, een AI-native document intelligence platform, voegt Workday AI-gedreven document intelligence oplossingen toe aan zijn financiële en HR-suite.

Hette Mollema (foto), VP Benelux bij Workday in Amsterdam, reageert op de aankondigingen: "Voor Nederlandse bedrijven, die vaak in een competitieve en internationale omgeving opereren, kunnen AI-oplossingen zorgen voor een strategisch voordeel. De automatisering van tijdrovende taken in finance en HR stelt hen in staat zich te richten op groei, innovatie en talentontwikkeling. Door gebruik te maken van AI kunnen Nederlandse bedrijven beter inspelen op veranderingen in de markt en blijven ze concurrerend in een snel digitaliserende wereld."

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!